1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Alun kolmannen kympin rykäisy riitti voittoon

Sarjanousija Hyvinkään Ponteva piinasi Forssan Alkua puoliaikaan asti, Feeniksissä pelatussa naisten koripallon SM-sarjan ottelussa sunnuntai-iltana. Kotijoukkueen kolmannen jakson rynnistys ratkaisi sarjapisteet ja kauden kahdeksannen voiton Alulle lukemin 77-65 (33-33).

Kuva: Timo Kopakkala

Ponteva aloitti pirteästi. Hyvinkääläiset johtivat vajaan kolmen minuutin jälkeen 9-4 ja seitsemännellä minuutilla 17-12. Ensimmäiselle tauolle mentiin Pontevan 17-16-johdossa.

Toista neljännestä oli pelaamatta kaksi minuuttia, kun Alku siirtyi 33-26-johtoon. Ponteva vei kympin loppuhetket 7-0, ja näin puoliajalla oltiin tasalukemissa 33-33.

Alku heräsi tauon jälkeen

Kolmannella kympillä Pontevan Aino Tuomi siirsi kolmosellaan vieraat 36-35-johtoon, mutta sen jälkeen Alku heräsi. Forssalaiset tiivistivät puolustustaan ja hyökkäsivät tuhoisasti. Alku vei muutaman minuutin pätkän 18-2 ja siirtyi johtoon lukemin 53-38. Viimeistä taukoa vietettiin Alun 13 pisteen johdossa, 60-47.

Viimeisellä neljänneksellä hyvinkääläiset onnistuivat kaventamaan Alun johtomarginaalia pisteellä, joten loppulukemin 77-65 sarjapisteet jäivät Forssaan.

Marjamäki: Valmistautuminen ei ollut täysin onnistunut

Edelliset Torppa- ja Honka-pelit olivat ok-pelejä meiltä. Nyt olimme löysiä, tai ehkä “löysä" ei ole oikea sana, mutta valmistautumisemme ei ollut ihan 100-prosenttista, totesi Alun valmentaja Jari Marjamäki ottelun jälkeen.

- Ensi viikonloppu on todella tärkeä. Kohtaamme Huiman lauantaina vieraissa ja sunnuntaina Catzin kotona. Jos lähdemme niihin peleihin kuin nyt, ei tule olemaan helppoa, Marjamäki jutteli.

Pelintekijä Sarah Miles oli Alun ykköshahmo. Hän heitti 15 pistettä ja antoi huimat 14 koriinjohtanutta syöttöä. Secily Ray nakutti niin ikään 15 pinnaa ja kahmi 13 levypalloa. Henna Salomaa keräsi 14 pistettä ja Laura Saarinen 12.

Pontevan paras pelaaja oli Neitsytsaarten maajoukkueen Natalie Day, joka oli saapunut Hyvinkäälle torstaina. Day teki 20 pistettä ja otti 12 levypalloa. Niin ikään torstaina Suomeen saapunut Phebe Smith keräsi saldokseen 13 pistettä.

- Nostan hattua nuorelle joukkueellemme. Meillä oli kokoonpanossa kaksi uutta vahvistusta ja hyvin yritimme kiusata Alkua, Pontevan valmentaja Besim Maxhuni kommentoi.

Ponteva vahva levypalloissa, kolmosissa ongelmia

Ponteva voitti pelin levypallotilaston 43-31. Pahiten Pontevan pelissä pätki kuitenkin kolmen pisteen heitot. Pontevan 23 kolmosesta upposi vain kolme (13 %), kun vastaavasti Alku osui kaaren takaa 40 prosentin tarkkuudella (4/10). Kakkoset forssalaiset heittivät sisään 51-prosenttisesti (27/53), kun Pontevan vastaavat lukemat olivat (17/51). Vapaaheittoviivalla Ponteva oli tarkka, sillä 24 vaparista meni 22 koriin (92 %). Alku sai 16 vaparista 11 sisään.

Timo Kopakkala, Forssa