Kääriäinen: Kahta merkittävää tehtävää en ota vastaan

Keskusta saattaa joutua käymään asian vuoksi puolueen sisäisiä neuvotteluja. Iisalmessa valtuustoryhmä ehdottaa kansanedustaja Seppo Kääriäistä valtuuston johtoon, ja myös maakuntahallituksen puheenjohtajuutta saatetaan ruveta sovittelemaan Kääriäisen harteille.

Seppo Kääriäinen
Seppo Kääriäinen.
Seppo Kääriäinen.Yle

Keskustan kansanedustajasta Seppo Kääriäisestä ei ehkä tule Pohjois-Savon maakuntahallituksen puheenjohtajaa.

Kääriäinen valittiin viikonloppuna keskustan ehdokkaaksi jatkamaan Iisalmen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Yle Savon kansanedustajatentissä maanantaina haastateltu Kääriäinen totesi, että yksi iso luottamustoimi riittää hänelle.

- Olen lähtenyt siitä, että ellei mitään ihmeitä tapahdu, olen ehdokkaana Iisalmen valtuuston puheenjohtajan paikalle. Henkilökohtainen valintani on, että kahta merkittävää tehtävää en missään tapauksessa ota vastaan. Jos olen valtuuston puheenjohtaja, kuvioon ei mahdu maakunnallisia eikä seudullisia tehtäviä tai päinvastoin, Kääriäinen totesi.

- Katson asian toki loppuun ja jos syntyy tilanne, että minun pitäisi olla käytettävissä maakuntahallituksen puheenjohtajaksi, harkitsen asian uudelleen. Nyt lähtökohta on se, että olen ehdolla Iisalmen valtuuston johtoon.

Kenestä jatkaja Rossin paikalle?

Kääriäisen ilmoitus voi aiheuttaa keskustassa tiukkaakin pohdintaa - ainakin jos neljän vuoden takaiset toiveet nousevat jälleen esiin.

Neljä vuotta sitten useat tahot jopa yli puoluerajojen halusivat Kääriäisestä maakuntahallituksen puheenjohtajaa, mutta paikka meni keskustatoveri Markku Rossille. Rossi on ilmoittanut, että paikka on nyt auki muille.

Maakuntahallituksen puheenjohtajuus on perinteisesti maakunnan suurimman puolueen eli tässä tapauksessa keskustan paikka.

Puolueet aloittavat tunnustelut maakunnallisista luottamustoimista tänään maanantaina. Jos keskusta haluaa maakuntahallituksen puheenjohtajaksi Kääriäisen, sen on käytävä asiasta puolueen sisäiset neuvottelut.

Muista keskustalaisista kansanedustaja, pielavetinen Elsi Katainen ilmoitti Yle Savon kansanedustajatentissä kaksi viikkoa sitten varovaisen kiinnostuksensa maakuntahallituksen puheenjohtajan paikalle.