Merikievarissa uskotaan tanssiviihteen kukoistuskauteen

Legendaarinen merikarvialainen tanssipaikka Merikievari sai alkukesästä uuden isäntäparin. Merikievaria on uudistettu perinteitä kunnioittaen.

tanssi
Eläkeläiset tanssimassa. Kuva iäkkään naisen ja miehen kengistä.
Kaikille eläkeikä ei ole auvoista aikaa. Eläkkeelle siirtyminen saattaa myös jättää ihmisen tyhjän päälle. YLE

Merikarvian ylpeys Merikievari sai tänä vuonna uudet isäntäparin. Satu Vähätalo on yhdessä Jani Salon kanssa pyörittänyt Merikievaria nyt puolen vuoden ajan.

– Tässä on nähnyt aika hyvin tämän vaihdoksen kesästä syksyyn. Ei ole puissa lehtiä enää, maalailee Satu Vähätalo lyhyttä aikaansa Merikievarin yrittäjänä.

Tanssipaikkana tunnetuksi tullut Merikievari oli 30 vuotta legendaarisen Jouko Elevaaran näpeissä. Vähätalo myöntää, että saappaat ovat isot täytettäväksi.

– Kyllä haasteita riittää joka päivä. Oma käden jälki alkaa kuitenkin näkyä pikku hiljaa. Eniten positiivista palautetta on tullut yläkerran vessaremonteista.

Merikievarin ennen niin vetoisa ja kalsa tanssisali on myös nykyään lämpimämpi.

– Tanssikansa on kiitellyt, kun nyt on lämmin tanssia, Vähätalo sanoo.

Artistit kehuvat Merikievaria 

Puolen vuoden aikana Merikievarissa vierailleet esiintyjät ovat olleet vaikuttuneita tanssipaikan uudesta ilmeestä.

– He ovat olleet tosi innoissaan tästä muutoksesta. He ovat ihmetelleet, että mitä täällä oikein on tapahtunut..? Kyllä siitä hyvä fiilis tulee, Vähätalo maiskuttelee.

Hän on huomannut, että niin artistien kuin henkilökunnankin hyvä fiilis välittyy myös tanssikansalle.

Musiikkitarjonta laajentunut

Uuden omistajan myötä Merikievarin ohjelmatarjontaa on päivitetty ajanmukaiseksi. Lauantai on säilynyt perinteisten tanssien päivänä. Perjantaisin pyritään järjestämään nuorisolle suuntautunutta ohjelmaa.

– Täällä on ollut jo muutama suurdisko ja koko ajan kartoitamme nuoria kiinnostavia artisteja. JVG tuossa taannoin esimerkiksi täällä vierailikin, Vähätalo kertoo.