Eläinoikeusjärjestö: Hobitti-elokuvan kuvauksissa kuollut kymmeniä eläimiä

Eläinoikeusjärjestö PETA on kannellut Uuden-Seelannin hallitukselle Hobitti-elokuvan kuvauksissa kuolleista eläimistä. Järjestön mukaan ainakin 27 eläintä, mukaan lukien hevosia, kanoja ja vuohia, olisi kuollut loukkaantumisten ja vääränlaisen kuljetuksen seurauksena.

kulttuuri

Eläinoikeusjärjestö PETA on kannellut Uuden-Seelannin hallitukselle Hobitti-elokuvan kuvauksissa kuolleista eläimistä. Odotetun elokuvatrilogian tuottajat kielsivät aiemmin kohdelleensa eläimiä kaltoin kuvauksissa. PETA on nyt vedonnut Uuden-Seelannin hallitukseen, jotta se tutkisi syytökset maan eläintensuojelulain rikkomisesta ja ryhtyisi tarvittaviin toimiin.

PETA kertoo, että mikäli sen saamat tiedot pitävät paikkansa, elokuvan tuotantoyhtiöt ja jotkut muut tuotannossa mukana olleet tahot ovat rikosvastuussa eläinten saamista vammoista ja aiheutuneista kuolemista.

Hobitti-elokuvan tekoon osallistuneet eläinten hoitajat kertovat 27 eläimen kuolleen, joista 3 on hevosia, 6 vuohia, 6 lampaita ja 12 kanoja. Yksi kuolemantapauksista koskee Rainbow-nimistä ponia, joka katkaisi niskansa ja selkänsä, kun se oli pantu talliin kahden hermostuneen hevosen kanssa. Kanat olivat puolestaan kuolleet koirien raatelemina.

Uuden-Seelannin pääkaupungin Wellingtonin kaduille odotetaan keskiviikon "Hobitti - Odottamaton matka" -elokuvan ensi-iltaan jopa 100 000 ihmistä. Elokuvan odotetaan rikkovan ennätyksiä lippuluukuilla myös Suomessa.

Viime viikolla elokuvan tuottajat kertoivat American Humane Associationin valvoneen kaikkea eläinten käyttöä kuvausten aikana, ja että mikään eläin ei kärsinyt vanhinkoa.

Lähteet: AFP