1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kunnanvaltuustot

Valtuusto torppasi Alakylän koulun

Lappeenrannan kaupunginvaltuustosta löytyi enemmän säästövalmiutta kuin kaupunginhallituksesta. Valtuusto torppasi Alakylän koulun rakentamisen ja siirsi puolen miljoonan euron säästön kohdentamisen kasvatus- ja opetuslautakunnan vastuulle. Vuosi sitten valtuusto päätti rakentaa Alakylän koulun.

kunnanvaltuustot
Alakylän koulun piha-aluetta.

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päätti luopua Alakylän koulun rakentamisesta maanantain kokouksessaan. Päätös syntyi ensi vuoden talousarviokäsittelyssä äänin 41-35.

Valtuusto päätti myös, että kasvatus- ja opetustoimen säästöt eivät kohdistu automaattisesti Lappeenrannan mediakeskukseen ja hallintoon, vaan kasvatus-ja opetuslautakunta kohdentaa säästöt itse.

Myös lentoliikenteen tukemisesta äänestettiin. Valtuusto päätti, että Lappeenrannan liiketoiminnat Oy ei kata yli 500 000 euron meneviä kustannuksia, vaan ne on saatava kaupunkikonsernin ulkopuolelta.

Lappeenrantalaisten päät alkavat mennä sekaisin kaupungin johdon koulupyörityksessä. Vielä vuosi sitten valtuusto päätti rakentaa Alakylän koulun.

Nyt valtuuston päätökset tehtiin epävarman talouden tunnelmissa.

- 28 kertaa olen ollut budjettia tekemässä ja koskaan ei ole ollut näin epävarma olo ja se epävarma olo ei ole hävinnyt minnekkään, SDP:n kaupunginvaltuutettu Risto Kakkola sanoi.

Lue seuraavaksi