1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. peruskoulun ala-aste

Jynkän alakoulua ei aiota korjata - uusi koulu Leväselle

Sisäilmaongelmista kärsivä Jynkän alakoulu Kuopiossa aiotaan korvata kokonaan uudella koulurakennuksella. Sen rakennuspaikaksi ehdotetaan tonttia Leväsellä, Rauhalahden leirintäalueen ja entisen Hoksopolin välissä.

Kuva: Yle / Kalevi Pitkäkangas

Sisäilmaongelmista kärsivän Jynkän alakoulun tilalle esitetään Kuopiossa kokonaan uutta koulurakennusta. Peruskorjauksen hankesuunnitelmaa selvittänyt hanketyöryhmä esittää uuden koulun rakentamista Leväselle Rauhalahden leirintäalueen viereen muodostettavalle tontille. Tontti aiotaan muodostaa entisen perhepelipuisto Hoksopolin ja leirintäalueen väliin.

Rakennukseen tulisi työryhmän esityksen mukaan tilat myös Jynkän kirjastolle. Lisäksi siihen voi tulla myös nuorisotiloja. Ajatuksena on, että kouluun tulisi oppilaita myös Särkilahdesta.

Vuonna 1980 valmistunut koulurakennus tuli tiensä päähän

Uutta koulua perustellaan sillä, että vuonna 1980 valmistuneen, lähes 400 oppilaan Jynkän alakoulun peruskorjaaminen tarkoittaisi sen uusimista noin 90-prosenttisesti. Suunnittelussa on otettu huomioon myös toiminnalliset muutostarpeet, muun muassa esiopetuksen vaatimat uudet tilat.

Nykyiselle Jynkän koulun tontille ei uutta koulua haluta rakentaa, koska tontti sijaisee montussa johon valuu sadevesiä. Hanketyöryhmä on neuvotellut koulun mahdollisista sijaintivaihtoehdoista yleiskaavoituksen kanssa. Kasvun ja oppimisen lautakunta käsittelee hankeryhmän esitystä tiistaina.

Varsinainen Jynkän koulun ja kirjaston hankesuunnitelma sisältöineen ja kustannuksineen tuodaan kasvun ja oppimisen lautakunnan ja kaupunginhallituksen käsiteltäväksi vuodenvaihteen jälkeen.