Pultille sankarikoiran arvonimi

Päähän ammuttu poliisikoira selvisi vammoistaan ja on palannut jälleen töihin. Palkinto myönnetään joulukuussa.

sankarikoira
Poliisi

Suomen Kennelliitto palkitsee Pohjois-Savon poliisissa työskentelevän belgianpaimenkoira malinois Pultin sankarikoiran arvonimellä.

Pultti oli mukana tammikuussa Varkaudessa sattuneessa piiritystilanteessa. Poliisien tarkoituksena oli hakea kerrostaloasunnosta mies. Tämä ei avannut ovea, vaan ampui oven läpi.

Oven auettua Pultti päästettiin asuntoon sisälle. Aseen kanssa oven takana odottanut mies ampui koiraa päähän. Luoti osui koiraa vasemman silmän alle ja tuli ulos kaulasta, mutta Pultti selvisi. Piiritystilanteessa oli mukana lähes 40 poliisia. Nykyisin Pultti on palannut takaisin työhönsä.

Pohjois-Savosta palkitaan myös suomenlapinkoira Sulo. Iisalmesta kotoisin oleva koira pelasti emäntänsä villiintyneen sonnin sorkista.

Emäntä oli hakemassa karannutta hieholaumaa ja arvaamattomasti käyttäytynyttä sonnia takaisin laitumelle. Sulo juoksi emännän ja lauman väliin ja ajoi lauman ehjään aitaukseen.

Sankarikoiran arvonimen saavat Kennelliiton joulukuussa järjestettävässä Voittaja-näyttelyssä myös 17 muuta koiraa, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Lisäksi kolme koiraa saa kunniamaininnan.