Sähköbussikokeilu hyytyi heti alkuunsa

Espoossa eilen koekäyttöön otetun sähköbussin liikennöinti on keskeytynyt heti kättelyssä teknisen vian vuoksi. Ilmeisesti yksi bussin akuista on rikkoontunut. Bussin korjaamiseen odotetaan parhaillaan ohjeita Portugalista.

Kotimaa
Veolian portugalilainen sähköbussi eBUS Caetano 2500EL.
Portugalilainen sähköbussi oli ensimmäinen testiajossa olevista ajoneuvoista.Veolia

Espoon sisäisellä linjalla yksitoista liikennöivä auto ei ole kulkenut tänään, vaan reitti on ajettu tavallisella bussilla. Ilmeisesti sähköbussiin tuli akkuvika.

- Oletettavasti joku näistä akkukennoista on vaurioitunut, koska se syö enemmän sähköä kuin syytä olisi. Yleensäkin kun akku vikaantuu, se purkaa muutkin akut. Yksi yksikkö on jostain syystä ottanut vähän nokkiinsa, kertoo liikennepäällikkö Sven Nyholm Veolia Transportilta.

Vian korjaamiseen odotetaan nyt ohjeita Portugalista. Bussin toimittanut yhtiö voi muun muassa ottaa etäyhteyden autoon ja tarkkailla sähkön kulutusta. Sähköbussi on tarkoitus saada takaisin liikenteeseen mahdollisimman pian.

Yksi yksikkö on jostain syystä ottanut vähän nokkiinsa.

Sven Nyholm

- Toivomushan tietysti olisi, että bussi olisi liikenteessä mahdollisimman pian, mutta teknisissä asioissa ei pysty takuita antamaan, toteaa Nyholm.

Sähköbussin koekäyttö alkoi eilen

Helsingin Seudun Liikenteen sähköbussikokeilu käynnistyi eilen Espoon sisäisellä linjalla 11. HSL:n tarkoituksena on testata eri valmistajien sähköbussien toimintaa Suomen kesä- ja talvioloissa.

Testillä haetaan tietoa akkusähköbussin suorituskyvystä ja vaihtoehtoisten polttoaineiden eroista. Myös matkustajien mielipiteitä sähköbusseista kartoitetaan.

Vuoteen 2018 mennessä HSL:n tavoitteena on saada linjoilleen jopa sata sähköbussia.