1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsingin yliopisto keskittää Lahden kampukselle

Niemen kampus vahvistuu, kun Helsingin yliopisto keskittää toimintonsa lähivuosina yliopiston osaomistamaan Niemenkatu 73:een.

Helsingin yliopisto
Veistospäitä Helsingin yliopiston taidehistorian kirjastossa.
Yle

Helsingin Yliopiston rehtorin asettama työryhmä ehdottaa, että yliopiston toiminnot kootaan yhteen "University of Helsinki Lahti School of Urban Sustainability" -teeman alle.

- Tavoitteena on siirtää Palmenia, avoin yliopisto sekä yliopistokeskuksen koordinaatioyksikkö Niemen kampukselle lähivuosina, kertoo suunnittelujohtaja Jussi Karvinen.

Keskittämisellä haetaan monitieteistä tutkimusverkostoa, joka on riittävän kokoinen vaikuttaakseen tieteellisesti ja yhteiskunnallisesti.

- Helsingin yliopisto haluaa myös tiivistää yhteyttä muihin Lahdessa toimiviin korkeakouluihin, kuten Lahden ammattikorkeakouluun, sanoo Karvinen.

Toistaseksi ei ole vielä näkemystä siitä, tarvitaanko Niemeen lisää korkeakoulutilaa.

- Yksin Helsingin yliopisto ei rakenna mitään, vaan tarvitsee kaupungin ja muiden korkeakoulujen apua tulevaisuuden suunnittelussa, arvioi Karvinen. Tavoitteena on jo olemassa olevien kampustilojen yhteiskäyttö mahdollisimman tehokkaasti.

Lahdessa työskentelee tällä hetkellä yli 130 Helsingin yliopiston työntekijää useassa eri yksikössä ja kolmessa kiinteistössä.

Helsingin yliopisto koordinoi Lahden yliopistokeskusta, johon kuuluvat myös Aalto-yliopisto ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

Lue seuraavaksi