1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Jätkäsaaren kiistelty tornihotelli kurottaa korkeuksiin

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta päätyi kannattamaan tornihotellin rakentamista tiistain kokouksessaan. Moni muu lautakunta kuitenkin on vastustanut 33-kerroksista jättiläistä, koska se muokkaisi Helsingin kaupunkikuvaa rajusti.

Kotimaan uutiset
Jätkäsaaren tornihotelli.
Havainnekuva tornihotellista.Helsingin kaupunki

Helsingin Jätkäsaareen suunniteltu tornihotelli jakaa edelleen mielipiteet. Kaupunkisuunnitteluvirasto päätti puoltaa 33-kerroksisen jättiläisen rakentamista tiistaina, tosin äänestyksen jälkeen.

Tornia vastaan äänestäneiden mukaan pilvenpiirtäjän rakentaminen avaa portit keskustan historiallisen maanläheisen mittakaavan murtamiselle.

Myös muun muassa Helsingin kaupunginmuseo on vastustanut tornin rakentamista, koska se ei sovi Helsingin merelliseen maisemaan.

Kiinteistölautakunnan mukaan hotelli olisi liian massiivinen ja se pitäisi toteuttaa enintään 16-kerroksisena.

Helsinki-seura puolestaan muistuttaa, että hotelli rikkoisi maailmanperintökohteen Suomenlinnan sopimusta rikkomalla Helsingin silhuetin.

Lopullisen päätöksen asiasta tekee valtuusto aikanaan.

Jätkäsaaren hotellihankkeen takana on norjalainen sijoittaja, joka aiemmin havitteli ristin muotoista design-hotellia Katajanokalle. Tornihotelli olisi toteutuessaan Helsingin korkein rakennus.

Lue seuraavaksi