Maalaisleipomo palkittiin karjalaisleivonnaisistaan

Vuoden Karelia à carte -yritykseksi valittu joensuulaisleipomo tekee karjalaisia perinneleivonnaisia maatilan omasta maidosta. Kiitosta tulee myös omaleimaisuudesta ja vieraanvaraisuudesta.

Joensuu
Naisilla käsissään lautaset, joilla pohjoiskarjalaisia leivonnaisia.
Riikka Heikkilä / Yle

Pohjoiskarjalainen ruokamatkailuverkosto on valinnut maalaisleipomo Ilomäen vuoden Karelia à la carte -yritykseksi.

Joensuun Louhiojalla toimiva leipomo saa kiitosta karjalaisuudesta, omaleimaisuudesta ja vieraanvaraisuudesta. Yritys valmistaa karjalaisia perinneleivonnaisia eli esimerkiksi karjalanpiirakoita, vatruskoita, sultsinoita ja lanttusupikkaita maatilan omasta maidosta.

Tuotteet toimitetaan raakapakasteina tai paistettuina pohjoiskarjalaisiin ravintoloihin, matkailuyrityksiin ja juhlapalveluyrityksiin.

Maalaisleipomo Ilomäki valittiin runsaan 80 yrityksen joukosta. Viime vuonna Karelia à la carte -yritykseksi pääsi Honkavaaran perinnepiha Joensuun Pyhäselästä.