1. yle.fi
  2. Uutiset

Maailmanlopun ratsastajat loppusuoralla

Kuka oikeasti haluaisi selvitä hengissä, jos suurkatastrofi iskee? Johanna Talasterä kummastelee kolumnissaan maailmanloppuun valmistautujia, jotka hamstraavat koteihinsa ruokaa, viljan siemeniä ja tarvikkeita pahan päivän varalle.

väestönsuojat
Puyehue tulivuoren uumenista nouseva tuhkapilvi värjäytyy punaiseksi ilta-auringossa Chilessä.
IAN SALAS / EPA

Vanhempi mies on omistanut elämänsä ydinsodan kestävän bunkkerin rakentamiseen. Hän on haudannut 42 vanhaa koulubussia kukkulan sisään maan alle Yhdysvaltain maaseudulla. Turvapaikkaan ovat tervetulleita sukulaiset, ystävät ja kylänmiehet.

Sikäli kätevää, että on sitten koulubusseja maailmanlopun jälkeenkin.

Yksi varastoi ikkunattomaan betonitaloonsa säilykkeitä zombivallankumouksen varalta.

*Toinen taas rakentaa maan sisään *suojaa komeetan iskun varalta. Kolmas suojautuu Yellowstonessa tapahtuvalta supertulivuorenpurkaukselta hamstraamalla ruokaa ja vettä. Yksi taas varastoi ikkunattomaan betonitaloonsa säilykkeitä zombivallankumouksen varalta.

Heitä kutsutaan nimellä Doomsday Preppers eli tuomiopäivään valmistautujat. Heillä on autoissaan erityiset survival packit, reput, joihin on pakattu ruokaa, juotavaa, lääkkeitä, hengityssuojain, taskulamppu ja pattereita muutamaksi päiväksi.

Kun Amerikassa ollaan, mukana on usein myös ase puolustautumista varten. Maailmanlopun tullen sekasorto valtaa kadut eikä kukaan ole turvassa.

Meillä Suomessa ei taida ollakovinkaan montaa intohimoista maailmanloppuun valmistautujaa. Joku on saattanut varastoida muutaman hernekeittopurkin ja riisisäkin maakellariinsa vähän niin kuin pahan päivän varalle.

Amerikkalaisilla valmistautujilla on bunkkereissaan erilaisten viljojen siemeniä, joilla on tarkoitus herättää kuollut planeetta uuteen kukoistukseen.

Tätä pohtiessani maya-kalenterin 13. baktun loppuun on aikaa 23 vuorokautta 21 tuntia 7 minuuttia ja 38 sekuntia. Joidenkin uskomusten mukaan silloin tulee maailmanloppu.

Ranskassa suljetaan tiet eräälle vuorenhuipulle, koska sinne odotetaan väestöryntäystä. Uskomuksen mukaan ufo poimii pelastukseen ihmisiä apokalypsin hetkellä.

*Amerikkalaiset valmistautujat aikovat *kaivautua koloistaan esille superkomeetan iskun tai auringon lähettämien liekkimyrskyjen jälkeen ja aloittaa kaiken alusta. Siksi heillä on bunkkereissaan erilaisten viljojen siemeniä, joilla on tarkoitus herättää kuollut planeetta uuteen kukoistukseen.

Käsi sydämelle, haluaisitko sinä edes selvitä maailmanlopusta ja kohdata runnellun maapallon?

Onneksi sitä on turha miettiä. Maailmanloppu on kuulemma peruttu.

Lue seuraavaksi