1. yle.fi
  2. Uutiset

Korttelirallikiellon kumoaminen kismittää Torniossa

Tornion keskustan asukkaat ovat pääsääntöisesti pitäneet rallin rajoittamista hyvänä asiana ja olisivat toivoneet jopa laajemmalle alueelle öisen ajelun hillitsemistä.

kortteliralli
Juho Latomäki näyttää mitä reittiä öiset autoletkat ajelevat Jääkärinkadulta Hallituskadulle.
Kati Siponmaa / Yle

Tornion luopuminen yöllisestä ajokiellosta ei ilahduta kaikkia keskustan asukkaita. Juho Latomäki puhuu useimpien suulla, kun hän pahoittelee kiellon kumoamista.

- Kysyin noilta toisiltakin ja he sanoivat, että ajokielto on auttanut ja on hirveä vahinko, että se kumotaan. Poliisit eivät valitettavasti ehdi valvomaan, mutta jos joskus ehtisivät, niin se hillitsisi ja olisi merkki jostain.

On hirveä vahinko, että se kumotaan.

Juho Latomäki

Latomäen mukaan bassojumputus päämäärättömästi ajelevista autoista kantautuu koteihin ylimpiin kerroksiin asti.

- Jumputus kuuluu toiselle puolelle taloa neljänteen kerrokseen asti. Siellä asuu eräs, jolla on pahoin alentunut kuulo ja hänkin kuulee sen!

Kaikkien kaupunki

Latomäelle "muuttakaa muualle, jos ette meteliä kestä" -kommentit ovat tuttuja. Hän näkee asian kuitenkin niin, että kaupunkiin kuuluu ihmiset ja heidän kuuluu elää niin, etteivät tee toisten elämästä sietämätöntä.

- Pitää ajatella asumismukavuutta kaupungissa ja tämä on kaupunki.

Latomäki ei ole kieltämässä nuorilta ilonpitoa, mutta toivoo, että he ajattelisivat esimerkiksi aamulla varhain töihin lähteviä, joille yörauha olisi tarpeen.

Poliisi alkoi viime heinäkuussa sakottaa autoilijoita, kun liikennemerkit ja huomauttaminen eivät vaikuttaneet korttelirallin ajamiseen.

Kesän ja syksyn katukuvassa olleet kielto- ja rajoitemerkit poistuvat heti teknisen lautakunnan päätöksen saatua lainvoiman.

Kortteliralli herättää keskustelua Yle Perämeren nettisivulla.

Lue seuraavaksi