1. yle.fi
  2. Uutiset

LKS: Laajennus ja lisää vakansseja

Lapin sairaanhoitopiiri suunnittelee isoa laajennusta keskussairaalaan. Suunnitelmien mukaan laajennus olisi kooltaan lähes 27 000 neliötä ja se maksaisi 80 miljoonaa euroa.

sosiaali- ja terveyshallinto
Lapin keskussairaalan LYHKI-yksikön odotustilat
Opiskeijoiden suunnittelema sisustusteema näkyy hyvin LYHKI-yksikön odotustiloissa.Raimo Torikka/Yle

Yhtymävaltuusto päätti keskiviikkona, että laajennuksesta järjestetään ensi vuonna arkkitehtikilpailu. Uudisrakennukseen sijoitettaisiin muun muassa psykiatrinen sairaanhoito Muurolasta, lasten- ja nuorten klinikka, dialyysiosasto ja sairaala-apteekki

Rakennustyöt voisivat alkaa kilpailun ratkeamisen jälkeen mahdollisesti vuonna 2015 tai 2016. Sairaanhoitopiirin johtajan Jari Jokelan mukaan laajennus korottaisi sädenkuntien maksuosuuksia noin 5 prosenttia.

Perushoitajia vakinaistetaan

Lapin sairaanhoitopiiri perustaa ensi vuonna 23 uutta vakanssia. Virkoja tarvitaan muun muassa siksi, että Kittilän ensihoito otetaan sairaanhoitopiirin omaksi toiminnaksi ensi vuoden alusta ja muissa jäsenkunnissa 2014 alusta.

Muina perusteina ovat erikoislääkäripäivystyksen, dialyysin ja lyhki-yksikön toiminnan turvaaminen sekä pitkäaikaisten perushoitajasijaisten vakinaistaminen.

Valtuusto hyväksyi keskiviikkona sairaanhoitopiirin ensi vuoden talousarvion. Budjetin loppusumma on 159 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi