1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Yliopisto: Bäckmanin väitöstutkimuksen aineistossa ei epäselvyyksiä

Helsingin yliopiston kanslerin Ilkka Niiniluodon mukaan ei ole syytä olettaa, ettei dosentti Johan Bäckmanin väitöstutkimuksen haastatteluaineisto olisi todellinen. Julkisuudessa esitettiin aikaisemmin epäilyjä haastatteluaineistosta.

Helsingin yliopiston kanslerin Ilkka Niiniluodon mukaan dosentti Johan Bäckmanin väitöstutkimuksen haastatteluaineistossa ei ole epäselvyyksiä.

Niiniluodon antamassa lausunnossa todetaan, että Bäckmanin selvityksessään yksilöimä haastatteluaineisto vastaa rakenteeltaan ja laajuudeltaan hänen väitöstutkimuksessaan esitettyä haastatteluaineiston kuvausta.

Niiniluoto toteaa, että Bäckmanin toimittaman selvityksen ja sen liiteaineiston perusteella ei ole syytä olettaa, että dosentti Bäckmanin väitöstutkimuksen haastatteluaineisto ei olisi todellinen. Lausunnossa sanotaan, että asiasta ei ole syytä ryhtyä enempiin tutkimuseettisten ohjeiden mukaisiin toimenpiteisiin.

Julkisuudessa esitettiin aikaisemmin epäilyjä väitöstutkimuksen haastatteluaineistosta ja kansleri Niiniluoto pyysi Bäckmanilta selvitystä asiasta.