Moskovan Punaiselle torille pommi-iskua suunnitellut mies tuomittiin 15 vuoden vankeuteen

Terrori-iskua Moskovan Punaiselle torille suunnitelleeseen islamistiryhmään kuulunut mies on tuomittu 15 vuoden vankeuteen. Mies vältti elinkautisen tekemällä yhteistyötä tutkijoiden kanassa.

Ulkomaat

Pommi-iskua Moskovan Punaiselle torille suunnitellut mies on tuomittu Venäjällä 15 vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomittu Iljas Saidov kuului islamistiseen ryhmään, jonka tavoitteena oli tehdä terrori-isku Punaisella torilla uudenvuodenaattona vuonna 2010.

Oikeuden mukaan Saidov toi Moskovaan kaksi räjähdevyötä Dagestanista Pohjois-Kaukasukselta ja toimitti räjähteet kahdelle naiselle, joiden oli määrä toteuttaa isku.

Suunnitelma kuitenkin epäonnistui, kun pommi räjähti hotellihuoneessa ja toinen naisista kuoli räjähdyksessä. Tämän jälkeen Saidov ja toinen nainen pidätettiin. Nainen tuomittiin toukokuussa kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen.

Saidov vältti elinkautisen tuomion tunnustamalla rikoksen ja tekemällä yhteistyötä tutkijoiden kanssa. Pommi-iskua suunnitelleeseen ryhmään kuuluneista neljä on tuomittu ja kuuden oikeudenkäynti on kesken.

Terrori-isku olisi toteutuessaan ollut erittäin tuhoisa, sillä tuhannet ihmiset kokoontuvat uudenvuodenaattona Moskovan Punaiselle torille.

Lähteet: Reuters