Joensuu palkitsi lakkautettavan sotilassoittokunnan

Joensuu-päivän kunniaksi kaupunki on jakanut palkintoja. Vuoden 2012 Joensuu-palkinto on myönnetty Karjalan Sotilassoittokunnalle, joka on Euroopan Unionin itäisin sotilassoittokunta. Myös yrittäjä-, kulttuuri- ja nuorisopalkinnot jaettiin.

Kotimaa
Karjalan Sotilassoittokunta harjoittelee juhlakonserttia varten
Ari Haimakainen / Yle

Joensuu-päivän 5000 euron suuruinen palkinto on annettu Karjalan Sotilassoittokunnalle, yrittäjäpalkinto Erä-Urheilulle, kulttuuripalkinto valotaiteilija Kari Kolalle ja nuorisopalkinto Cat People -tanssiryhmälle. Lisäksi kulttuurin kunniamaininnan on saanut Suomalainen Kirjakauppa kirjailijatapaamisten järjestämisestä.

Palkitsemisperustelujen mukaan Karjalan Sotilassoittokunnan toiminta on ollut erittäin merkittävää. Orkesteri on soittanut vuosittain kaupungissa useita monipuolisesti yleisöä tavoittaneita konsertteja. Soittokunnan toiminta loppuu vuoden 2013 lopussa osana puolustusvoimien kokonaisuudistusta.

Vastikään 50 vuotta täyttänyt Erä-Urheilu on urheilun ja vapaa-ajan tarvikkeiden erikoisliike, jolla on seudulla vahva markkina-asema. Yritys työllistää 30 henkilöä. Palkintoperusteluiden mukaan toimitusjohtaja Jarkko Miinin on toiminut aktiivisena vaikuttajana elinkeinoelämässä ja järjestökentässä.

Kulttuuripalkinnon saanut valotaiteilija Kari Kola on laajentanut toimintaansa merkittävästi myös Joensuun ulkopuolelle ja ulkomaillekin. Hän on osallistunut muun muassa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ja Tampereen Valon taika -tapahtumiin. Kolan kädenjälki on ollu esillä muun muassa näyttelyissä, installaatioissa, näytelmissä ja oopperoissa.

Cat People -tanssiryhmä on perustettu 12.12.1982 Päivi Turtiainen-Laakkosen ideasta. Palkintoperusteluiden mukaan ryhmä on ollut positiivinen ja innostava yhteistyökumppani myös Joensuun kaupungin nuorisotyölle. Tanssiryhmä on tehnyt Joensuuta ja koko maakuntaa tunnetuksi.