Malesian pääministeri herättelee joukkojaan tulevia parlamenttivaaleja varten

Pääministeri Najib Razak varoitti äänestäjiä siitä, että maan talous ajautuu ahdinkoon, jos oppositio voittaa vaalit. Oppositio puolestaan pitää pääministerin puheita kansalaisten pelotteluna.

Ulkomaat
Najib Razak
Najib RazakAhmad Yusni / EPA

Malesian pääministeri Najib Razak valmistelee joukkojaan ensi vuonna koittavia parlamenttivaaleja kohti. Hän varoitti äänestäjiä torstaina siitä, että maan talous voi ajautua ahdinkoon, jos oppositio voittaa vaalit. Vaalit on määrä pitää ensi vuonna.

Najib puhui torstaina puolueensa vuosittaisessa puoluekokouksessa.

Pääministeri syytti oppositiota muun muassa kansalaisten harhauttamisesta turhilla lupauksilla. Hänen mukaansa valtion velka nousisi, ja maa ajautuisi talousahdinkoon seuraavan kolmen vuoden aikana, jos oppositio nousee valtaan.

Oppositio torjui pääministerin varoitukset. Oppositiopuoleet pitävät pääministerin puheita epätoivoisena yrityksenä pelotella äänestäjiä.

Pääministerin edustama United Malays National Organization (UNMO) on johtanut maata vuodesta 1957 saakka. Pääministerin johtama koalitio kuitenkin menetti kahden kolmasosan enemmistönsä vuonna 2008 käydyissä vaaleissa.

Hallitus on yrittänyt palauttaa suosiotaan tukemalla maan köyhimpiä. Opposition mukaan vain vallanvaihto auttaa ratkaisemaan maan ongelmat.

Lähteet: AP, AFP