1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Harmaakorpi hakee uutta henkeä yleisurheilupiireihin

Urheilupiireissä tuntemattomuudesta Suomen Urheiluliiton puheenjohtajaksi valittu Vesa Harmaakorpi etsii yleisurheilun alueella tekemisen paloa. Tällä hetkellä hän tekee itseään tunnetuksi sosiaalisen median kautta.

urheilu
Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi.
Juha-Pekka Huotari / Yle

Suomen Urheiluliiton uusi lahtelainen puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi on havainnut, että paljon on muuttunut sitten Urho Kekkosen puheenjohtaja-aikojen.

- Puheenjohtajakilvassa hävinneen Arto Bryggaren kannattajat ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja ottavat nyt tunteikkaasti kantaa. Olen saanut viime päivät kertoa itsestäni ja ajatuksistani Twitterissä ja Facebookissa. Bryggare oli ehdokkaana myös muutosjohtaja niin kuin minäkin, mutta aivan toisella tavalla ja siksi valintani kaipaa somessa perusteluja, kuvaa Harmaakorpi valinnan jälkeisiä tapahtumia.

Harmaakorpi ei ole urheilumies niin kuin Bryggare muuta kuin avantouimarina ja terveysliikkujana. Hiihtäminen ja mökkirannan hyötyliikunta ovat hänen sydäntään todella lähellä.

- Olen väittänyt, että Suomen urheilussa on liikaa omaan napaan tuijottamista, pullonkauloja ja siiloutumista. Aionkin käyttää innovaatioprofessorin taitojani ja kokemustani näiden asioiden vähentämiseksi, sanoo Harmaakorpi.

"Minulla ei ole etukäteisplania"

- Luvassa on organisatorisia innovaatioita. Teen työtä ihmisten kanssa ja ihmisiä ei voi käskyttää. Jolleivät ihmiset oivalla itse muutoksen tarpeellisuutta, en voi minäkään muutosta tehdä, perustelee Harmaakorpi sitä, että ei ota vielä kantaa yleisurheilun talouteen, valmennukseen tai mihinkään muuhunkaan kovaan faktaan.

Harmaakorpi sanoo vihaavansa epärehellisyyttä ja epäaitoutta, mutta pitää ns. kulmikkaista ja vaikeista ihmisistä silloin, kun he sanovat asiat suoraan.

Suomen urheilussa on liikaa omaan napaan tuijottamista, pullonkauloja ja siiloutumista.

Vesa Harmaakorpi

Nyt hän aikoo käyttää aikaa keskusteluihin ja kuuntelemiseen. Lahden Ahkeran 4 vuotisen puheenjohtajakauden aikana Harmaakorpi on oppinut tuntemaan alueiden ja liiton sekä maan eri osien välillä vallitsevat ennakkoluulot ja asenteet.

- Älyllinen ja älytönkin rehellisyys on nyt sitä mitä tarvitaan. Haluan sytyttää yleisurheilupiireissä uuden hengen ja saada sen roihuamaan niin, että vuosikymmenen lopulla on tarjolla uusia huippu-urheiljoitakin.

Erityisen tärkeää Harmaakorvelle on se, että lapset ja nuoret saadaan liikkumaan iloisesti samalla tavalla kuin hänen nuoruudessaan lapset liikkuivat.

- Liikkumisessa elämäntapana on perusta nuorison terveydelle ja samalla uusien huippu-urheilun synnylle.

Lue seuraavaksi