1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Opettaja ylpeä Bottaksen F1-sopimuksesta

Heinolalainen Olli Mykrä kuvaa Bottaksen saavutusta työvoitoksi. Hän uskoo, että autojen tekniikan ymmärtäminen on Bottakselle suuri etu.

urheilu
Valtteri Bottas.
Valdrin Xhemaj / EPA

Tuoreen formula yksi -kuljettajan, nastolalaisen Valtteri Bottaksen taustajoukot ovat ylpeitä miehen menestyksestä. Bottaksen entinen opettaja Olli Mykrä sanoo, että jo opiskeluaikana koulu jousti ja avitti Bottaksen unelman toteuttamisessa.

Ajoneuvoasentajalinjalla Heinolassa opiskellut Bottas esimerkiksi harjoitteli mekaanikon töitä poikkeuksellisesti ulkomailla, jotta sai myös ajaa.

Tässä nähdään, että jos määrätietoisesti ajaa jotakin asiaa, siihen yltää.

Olli Mykrä

- Kun Valtteri aloitti autonasentajalinjalla kesällä 2005, hänellä oli menossa mikroautohommat. Hän oli koulutuksen aikana työssä oppimassa Keski-Euroopassa 33 viikkoa, kun muilla opiskelijoilla työssä oppimisen aika oli 20 opintoviikkoa. Valtteri oli niin hyväkäytöksinen, eikä ollenkaan elvistellyt, opiskelukaveritkaan eivät tykänneet kyttyrää erikoisoikeuksista, sanoo Mykrä.

Opettaja Olli Mykrä uskoo, että autojen tekniikan ymmärtäminen on Bottakselle myös formula ykkösissä suuri etu. Hän kuvaa Bottaksen saavutusta työvoitoksi.

- Valtterin puolesta olen erityisen iloinen. Tässä nähdään, että jos määrätietoisesti ajaa jotakin asiaa, siihen yltää, sanoo Mykrä.

- Valtteri on edennyt lannistumatta ja pääsi näinkin nuorena autourheilun huipulle. 23-vuotias on nuori kaveri tuonne vielä, Mykrä myöntää.

Lue seuraavaksi