F1-tulokkaan isä: Valtteri on hyvissä käsissä

Rauno Bottas on tukenut poikansa moottoriurheilua alusta asti. Jatkossa hän voi keskittyä "tavallisen isän" hommiin.

urheilu
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas viettää liikkuvaa elämää, mutta pyrkii käymään kotikonnuillaan Suomessa säännöllisesti.Hanski Kinnunen / Yle

Valtteri Bottaksen sopimus Williamsin F1-tallin kanssa julkistettiin keskiviikkona. Nuorukaisen isä jännitti päätöstä loppuun saakka.

- Tosi hyvältä tuntuu. Jonkun aikaa oli jo tiedossa, että asiat menevät hyvään suuntaan. Mutta koskaan ei voi tietää, mitä viime metreillä tapahtuu. Hieno fiilis, tiivistää Valtterin isä Rauno Bottas.

- Noin viisi vuotta sitten alkoi näyttää siltä, että formula ykköset voisivat olla tavoitettavissa, jos kaikki menee hyvin, arvioi Rauno Bottas.

Eräänlaisena käännekohtana hän muistelee poikansa menestystä Hockenheimissa vuonna 2007.

- Valtteri voitti muistaakseni kummatkin lähdöt. Silloin minulle varmistui, että nyt tarvii ruveta hommiin - tästä voi oikeasti tulla jotakin. Siihen asti oli sellainen pieni epäilys, Bottas myöntää.

Silloin minulle varmistui, että nyt tarvii ruveta hommiin - tästä voi oikeasti tulla jotakin.

Rauno Bottas

Pikku hiljaa kohti pyöritystä

Tähän saakka Rauno Bottas on toiminut poikansa tukipilarina hoitamalla muun muassa kisamatkoihin liittyviä käytännön järjestelyitä. Jatkossa uraan liittyvistä järjestelyistä vastaa kuitenkin Williamsin talli.

- Ehkä minulle jää nyt tavallisen isän hommat. Minulle se riittää, ja olisi aina riittänytkin. Valtteri on hyvissä käsissä Williamsilla, sen tiedän, isä vakuuttaa.

Vaikka Rauno Bottas myöntää Valtterin olevan uudesta sopimuksesta innoissaan, hän uskoo nuoren miehen kestävän pyörityksen.

- Kaikki on tapahtunut pikku hiljaa. Uskon, että hän pystyy käsittelemään ja hoitamaan asiat kunnialla, Rauno Bottas summaa.

Isällä on itselläänkin vielä sulattelemista suuressa uutisessa. Hän uskoo tunneryöpyn iskevän viimeistään illalla, saunan hiljaisuudessa.

- Uskon, että siinä käy juuri näin, Rauno Bottas naurahtaa.