1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vapo (konserni)

Vapo kuulee ympäristöväkeä

Vapo on käynnistänyt selvityksen, jonka tarkoitus on löytää turvetuotannon ympäristöhaitoille myös luonnonsuojeluväkeä tyydyttävät mittaustavat.

Vapo (konserni)
Turvetuotantoalueen turvetta kädessä.
Yle

Vapon viestintäjohtaja Ahti Martikaisen mukaan yhtiö on valmis kohtuuden rajoissa tekemään sellaisia mittauksia kuin ympäristöjärjestöt ovat vaatineet.

Ympäristöjärjestöt ovat arvostelleet turpeen päästömittauksia muun muassa siitä, että päästöjen orgaaninen aines mitataan liian karkealla seulalla, ja että tulva-aikojen vedet menevät mittausten ohi.

- Avaus on kuultu ja siihen vastattu myöntävästi eli totta kai Luonnonsuojeluliitto on mielellään mukana kaikissa prosesseissa, jotka vievät ajatusta eteenpäin. Saamme ainakin toivottavasti jonkinlaisia yhteisiä näkemyksiä, mutta kyllähän tässä vielä ollaan aivan alkutekijöissä, kertoo Suomen Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava.

Vapon Martikaisen mukaan muun muassa Suomen Luonnonsuojeluliitolta aiotaan kysyä mitä, missä, milloin ja miten turpeen päästöjä pitäisi mitata, jotta myös ympäristöjärjestöt pitäisivät mittaustuloksia todellisuutta vastaavina.

Lue seuraavaksi