Pyhän perheen kidnappaus ei lannista seimen rakentajaa

Kokkolassa ihmisiä ilahduttanut ja joulumieltä tuonut seimi tärveltiin torstaita vasten yöllä. Marian, Joosefin ja Jeesuksen katoaminen ei lannista seimen rakentajaa.

ilmiöt
Seimi
Ritva Karhula / Yle

Kokkolassa Antti Chydeniuksen kadulla omakotitalon pihalla on noin viikon verran ollut iso valaistu jouluseimi. Lavetin päälle rakennettu seimi on ilahduttanut myös kävelykadulla ohikulkijoita ja sitä odotetaan visiitille myös koulujen ja päiväkotien pihoille. Torstaiaamuna jouluasetelmasta oli hävinnyt Jeesus ja Joosef, Mariasta oli jäljellä vain mallinuken alaosa, myös vaatteet olivat tipotiessään.

- En usko nuorison olleen asialla, koska esimerkiksi kaikki valot olivat edelleen paikalla, kertoo seimen rakentanut Reijo Ruotsalainen.

Ruotsalainen on tehnyt poliisille rikosilmoituksen. Seimi oli kunnossa keskiviikkona vielä kello 23, Ruotsalainen huomasi tuhon aamulla kello 10. Reijo rakensi seimen nyt toista kertaa, koska palaute viime joululta oli kannustavaa.

- Kaiken jouluhässäkän alla on hyvä muistaa ja hiljentyä alkuperäisen joulun viettoon.

Alakoulut ja päiväkodit ovat tilanneet seimeä vierailulle, Ruotsalaisella onkin kiire saada jouluasetelma kuntoon lauantaihin mennessä. Ikävä takaisku ei miestä lannista ja seimi on jatkossa esillä kuten aiemminkin.

- Olen sitä mieltä, että Suomessa pitää pystyä pitämään tavarat missä tahansa, ilman että niitä varastetaan tai tärvellään. Se on yksi asia suomalaisessa yhteiskunnassa, mistä on pidettävä kiinni.