1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

FT: Pula heliumista lopetti ilmapallojen myynnin

Financial Times tietää kertoa, että huvipuisto Disneyland on lopettanut Tokiossa ilmapallojen myynnin heliumin saantivaikeuksien takia. Heliumin tuotanto on pudonnut tänä vuonna suurimmissa vientimaissa.

Ilmaa kevyemmästä kaasusta heliumista on pulaa maailmanlaajuisesti, talouslehti Financial Times kertoo. Financial Timesin mukaan heliumin tuotanto on pudonnut tänä vuonna jyrkästi suurimmissa vientimaissa Yhdysvalloissa ja Algeriassa.

Heliumpula haittaa paitsi teollisuutta ja tutkimustyötä, mutta myös heliumpallojen saatavuutta. Financial Times tietää kertoa, että huvipuisto Disneyland on lopettanut Tokiossa ilmapallojen myynnin heliumin saantivaikeuksien takia.

Kuluvan vuosikymmenen aikana heliumin hinta on noussut tasaisesti. Yhdysvalloissa heliumin hinta on noussut 2000-luvun alusta noin 70 prosenttia.

Vaikka hinta onkin noussut paljon, teollisuusala uskoo, että heliumin pitäisi kallistua vieläkin enemmän ennen kuin korvaavia vaihtoehtoja alettaisiin tosissaan miettiä, kirjoittaa Financial Times.