1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Myrsky katkoi saariston sähköt

Porvoon saaristossa Pellingissä ja Emäsalossa sähköt ovat katkenneet ja puita kaatunut teille myrskytuulen tuivertaessa. Yrittäjä Markus Englund on raivannut puita paitsi kotitieltään myös muualta koko yön.

Kotimaan uutiset

Puita on Englundin mukaan kaatunut senkiin takia, että maa on märkää ja pehmeää ja puut kaatuvat helpommin. Parhaillaan sähköyhtiön miehet korjaavat katkenneita linjoja, mutta töiden kestosta ja sähköjen palautumisesta ei ole tarkkaa tietoa.

Meillä on puulämmitys, tulta takassa ja meillä on kaasuhella et kyl me pärjätään kotona, ei mitään hätää.

Markus Englund

- Meillä on puulämmitys, tulta takassa ja meillä on kaasuhella et kyl me pärjätään kotona, ei mitään hätää, toteaa Markus Englund.

Koko ikänsä Pellingissä asunut Englund ei pidä myrskyä poikkeuksellisena muuten kuin tuulen suunnan vuoksi.

Myrsky on vaikeuttanut myös saariston lauttaliikennettä ja lunta on tullut sen verran, että pienillä autoilla on vaikeuksia päästä eteenpäin. Markus Englundin päivä kuluu traktorilla auratessa. Ympäripyöreä työpäivä alkoi jo yöllä ja jatkuu pitkään.

Lunta sataa vaakasuoraan

Kai Sohlberg puolestaan saapui Pellingin ulkosaaristoon hieman ennen puoltapäivää moottoriveneellä. Sohlberg kertoo, että veneily hurjassa säässä onnistui, koska hänen ystävänsä on pienestä asti liikuskellut alueella.

- Luovimme läpi koko Pellingin ja pysyttelimme tyvenen puolella. Saavuimme perille hiukan ennen puoltapäivää. Nyt istumme sisällä kuivattelemassa vaatteita, Sohlberg kertoo hurjasta veneretkestään.

Muita veneilijöitä ei Sohlbergin mukaan vesillä näkynyt.

- Kun ikkunasta katsoo ulos, näkyvyyttä on kymmenen metriä. Puita on mennyt mennyt nurin ja lunta tulee vaakasuoraan. Ulkona kun käy, niin tulee silmät ja korvat lunta täyteen kuin lumiukolla.

Sohlbergin mukaan seuraavaksi ohjelmassa on saunan lämmitys.

- Vietämme täällä eksoottista pikkujoulua.

Lue seuraavaksi