Hovioikeus vapautti Järvilehdon syytteistä

Turun hovioikeus on todennut Jyrki Järvilehdon syyttömäksi kesällä 2010 tapahtuneeseen veneturmaan. Syyttäjä pohtii valitusluvan hakemista korkeimmasta oikeudesta.

urheilu
Jyrki Järvilehto
Jyrki Järvilehto Turun hovioikeudessa 3. lokakuuta 2012.Roni Lehti / Lehtikuva

Turun hovioikeus on kumonnut syytteet ja vapauttanut entisen formulakuljettajan Jyrki Järvilehdon tuomitusta rangaistuksesta ja kaikesta korvausvelvollisuudesta koskien kesällä 2010 tapahtunutta veneonnettomuutta.

Hovioikeuden mukaan ei ollut riittävästi todisteita, että Järvilehto olisi ohjannut venettä. Hovioikeuden kolmesta tuomarista yksi oli eri mieltä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi Järvilehdon viime joulukuussa kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Sekä syyttäjä että Järvilehto valittivat tuomiosta.

Syyttäjä Antti Sundberg pohtii nyt valitusluvan hakemista korkeimmasta oikeudesta.

- Syyttäjä on ollut koko ajan sitä mieltä, että tästä on ollut vakuuttava näyttö. Olen siis eri mieltä hovioikeuden enemmistön kanssa. Siinähän oli eri mieltä oleva jäsen hyväksynyt syyttäjän näkemyksen, että vastaaja Järvilehto on ollut kuljettajana.

Kesäkuussa 2010 Järvilehdon ystävä kuoli veneonnettomuudessa Jomalvikin kanavassa Raaseporissa. Miehet olivat humalassa palaamassa ravintolasta ja ajoivat ylinopeutta kanavassa, missä nopeusrajoitus on viisi kilometriä tunnissa.