Neljä Ruusua nauttii kotikeikasta

Joensuulaislähtöinen Neljä Ruusua on kovassa iskussa, vakuuttaa Ilkka Alanko. Ruusuilla on meneillään melko tiukkatahtinen kiertue, joka saapuu kotikaupunkiin Joensuuhun perjantai-iltana. Joensuun keikka tuo aina pieniä lisäväristyksiä. Kaupunkiin liittyy myös paljon alkuaikojen keikkamuistoja.

viihde
Neljä Ruusua
Marek Sabokal

Yle Pohjois-Karjala tavoitti flunssaisen Ilkka Alangon kotoaan Helsingistä perjantaiaamuna. Edessä on hyppääminen keikkabussiin ja matka kohti kotikaupunkia Joensuuta, jossa Neljä Ruusua esiintyy illalla. Joensuun keikassa on pientä ylimääräistä latausta, sanoo Alanko:

- Kyllä se on aina sellainen extralataus tulla soittamaan Joensuuhun. Nyt ollaan tämän keikkakiertueen loppusuoralla, eikä vielä Joensuuhun ole päästy. Kyllä sen bändikavereiden jutuistakin huomaa, että Joensuun keikkaa on odotettu.

- Toki soitamme paljon hittejä vuosien varrelta, mutta sinänsä Neljä Ruusua soittaa niitä biisejä mitä se itse haluaa. Jos sillä hetkellä joku biisi ei tunnu hyvältä, niin sitä ei soiteta.

Miehet ovat kovemmassa iskussa kuin vuosikausiin

Ilkka Alanko

Neljä Ruusua oli noin viisi vuotta tauolla. Alangon mukaan bändi oli totaalisesti lopetettu. Pitkän tauon jälkeen Ruusut kuitenkin kokoontuivat asioita miettimään. Kun paikalla oli myös joitain soittimia, niin miehet kokivat eräänlaisen kotiinpaluun tunteen. Tuloksena oli 31.8.2012 julkaistu CD _Katkera Kuu. _Levujulkaisua seurasi mittava keikkakiertue, joka jatkuujoulukuun 15. asti. Tällä hetkellä Neljä Ruusua on kovassa iskussa, vakuuttaa Ilkka Alanko. Hän kehuu bändikavereitaan Kämy Kämäräistä, Lade Laakkosta ja Kode Koistista vuolain sanoin.

- Kyllä miehet ovat kovemmassa iskussa kuin vuosikausiin. Varsinkin kitaraosastolla on tapahtunut aivan mieletöntä valaistumista.

Baari myyty

Vuonna 2011 iltapäivälehdet kertoivat, että Ilkka Alanko on perustanut ystäviensä kanssa baarin Tallinnaan. Baariviritykset ovat kuitenkin taaksejäänyttä elämää, sanoo Ilkka Alanko.

- Nää on tällaisia toisarvoisia hömppäjuttuja, joita ei paljoa viitsi edes kommentoida. Kyllä sellainenkin viritys kavereiden kanssa oli, mutta se on myyty eteenpäin. Virossa tulee kyllä käytyä muuten, siellä on paljon ystäviä.

Mieleen tulee 80-luvulla tehty keikka silloiseen Shemeikka-nimiseen ravintolaan. Meidät ohjattiin hyvin pian keikan jälkeen ulos ravintolasta, ettei vaan jääty sinne ryypiskelemään.

Ilkka Alanko

Alussa ikä ei riittänyt, nyt ei huvita

Ilkka Alanko suostui myös muistelemaan nuoruusajan keikkoja Joensuussa.

- Voi hyvä Sylvi! Niitä on niin paljon...ja samantyyppisiä tilanteita, että olen flunssassa ja huolestuttaa illan keikka. Lopulta kaikki menee kuitenkin ihan hyvin, kansa ja itse ollaan tyytyväisiä.

- Mieleen tulee 80-luvulla tehty keikka silloiseen Shemeikka-nimiseen ravintolaan. Meidät ohjattiin hyvin pian keikan jälkeen ulos ravintolasta, ettei vaan jääty sinne ryypiskelemään, oltiin nääs alaikäisiä. Sama oli myös ravintola Kebabissa, keikan jälkeen heti ulos ravintolasta. Nyt kun mittarissa on 43 vuotta, ei enää huvita jäädä kapakkaan ryyppäämään, vaikka iän puolesta jo saisi, nauraa Alanko.