Naisten itkettäjä on helppo valmistaa

Avokadopasta on helppo ja nopea valmistaa. Ruokaa kuvaillaan naisten itkettäjäksi, sillä makunautinnon sanotaan olevan niin suuri. Avokadojen valinta ja suolan määrä ovat ratkaisevat tekijät, jos ruokalajista halutaan paras makunautinto.

avokado
Halkaistu avokado.
Anu Rummukainen / Yle

- Reseptinkeksijän vaimo maistoi avokadopastaa ja puhkesi itkuun, kertoo Marianne Kuusijärvi.

Marianne Kuusijärvi saattaa olla tuttu kasvo, sillä hän kilpaili Nelosen MasterChef-ohjelman toisella tuotantokaudella. Kyseessä oli niin sanottujen kotikokkien välinen kilpailu. Marianne pääsi kuudenneksi ja toteutti ohjelman aikana monta uutta ruokalajia.

- Tämähän ei ole mikään fitness-ruokalaji, sillä tähän tulee kaksi desilitraa juustoa ja valkoista viljaa, Kuusijärvi kumoaa terveysruokaväitettä.

Pastan keitinveden täytyy olla kuin merivettä.

Marianne Kuusijärvi

Avokadojen valinta on tärkeää maun vuoksi. Niitä kannattaa kevyesti painella kaupassa. Mikäli sormi uppoaa hedelmään, se on liian kypsä. Kivikovalta tuntuva on puolestaan liian raaka.

- Avokadot halkaistaan keskeltä. Kivi jätetään vielä paikalleen. Se lähtee hyvin irti, kun siihen napautetaan veitsellä ja sen jälkeen veistä nostetaan, Kuusijärvi neuvoo.

- Pastan keitinveden täytyy olla kuin merivettä. Mikäli välttää suolan käyttämistä, kannattaa harkita jättääkö tämän ruokalajin tekemättä, korostaa Kuusijärvi suolaamisen tärkeyttä.