Teemun matkapäätös on jo lähellä

Teemulle jouluseuraa - tarina alkaa olla päätöksessään. Facebookissa matkaseuraa etsivä Teemu Peltola valitsee sunnuntaina, kuka pääsee hänen mukaansa joulumatkalle, ja minne lähdetään. Matkan maksaa Teemu.

Kuva: Yle Keski-Pohjanmaa

Seuraa kaipaava kokkolalainen nuori mies ei suostu kertomaan, kuinka moni naisihminen häntä on tähän mennessä lähestynyt ehdotuksellaan. Teemu paljastaa sen verran, että varteenotettavia matkakumppaneita on.

- Ikähaarukka on iso. Aina kahdeksastatoista melkein viisikymppiseksi asti.

Siis puumanaisetkin ovat lähestyneet. Heitä odottaa tyly pettymys.

- Eivät he kyllä mua sytytä, sanoo itse 27-vuotias Teemu.

Teemulle jouluseuraa - sivulla Facebookissa on tykkääjiä runsaat 400.

Kokkolalainen yrittäjä pelkäsi etukäteen, että moni ei haluaisi perhejuhlana lähteä tuntemattoman kanssa reissuun. Luulo osoittautui harhaksi. Ehdotuksia on tullut. Matkakohteet vaihtelevat aina Lapista Euroopan ja muun maailman kohteisiin.

Mikä sitten ratkaisee, kenen matkan Teemu maksaa?

- Kuvasta lähdetään liikkeelle. Onhan siinä muitakin tekijöitä.

Jos samalla viivalla on kaksi yhtä mukavan tuntuista nuorta naista, matkakohde saattaa ratkaista. Teemu ei näet lähde esimerkiksi New Yorkiin asti. Eurooppa saa riittää.

Moni epäili aluksi, että nuori autourheilun harrastaja pelleilee jouluseura-tempauksensa kanssa. Siitä ei ollut kyse. Onko lennokas idea enää tuntunut hauskalta, vai hullun hommalta?

- Toki on tullut luotua kaikennäköisiä kauhukuvia, että minkälainen seuralainen tulee mukaan, myöntää Teemu. Silti ehdotukset ovat kaikki olleet asiallisia.

Sunnuntaina siis asia ratkeaa. Vaikka itse reissu on jo lähellä, matkamyyjillä on vielä tarjota hyviä kohteita. Sen Teemu on selvittänyt.

- Se ei ole ongelma.