1. yle.fi
  2. Uutiset

Myrsky kolhi Tukholman-laivan kyljen Tallinnan satamassa

Virosta Suomeen yltänyt talvimyrsky on haitannut Viron liikennettä maalla ja merellä. Tallinnan satamassa autolautta sai kolhuja kiinnitysvaijereista, mutta pääsi lähtemään aikataulussa Tukholmaan.

Ulkomaat

Talvimyrskyn irrottamat kiinnityskaapelit iskeytyivät autolautan kylkeen Tallinnan satamassa perjantaina. Baltic Queen -alus ei kuitenkaan saanut mainittavia kolhuja, vaan pääsi lähtemään aikataulussa matkaan kello 18.00 kohti Tukholmaa.

Kova lumentulo ja tuulet ovat haitanneet laivoja myös merellä, jossa Tallinnan-liikenne on myöhästellyt perjantain aikana puolisentoista tuntia. Teillä liikennettä ovat haitanneet kinokset, liukkaus ja kaatuneet puut.

Sähköt ovat Etelä-Virossa poikki joiltakin asiakkailta vielä huomennakin, arvioidaan sähköyhtiöistä. Pahimmillaan sähköttömiä talouksia oli yli aamulla 3 000, mutta vikoja on saatu korjattua perjantain mittaan.

Tuisku on nyt hellittänyt koillisinta Viroa lukuun ottamatta. Viikonloppuna lunta kuitenkin tulee vielä lisää, sanovat meteorologit. Tuuli laantuu niin, että enimmillään sitä on luvassa pohjoisrannikolla 15 metriä sekunnissa.

Lue seuraavaksi