1. yle.fi
  2. Uutiset

Tilauslentojen joulusesonki alkoi Lapissa

Joulun ensimmäinen charter-lento saapui perjantaina alkuillasta Rovaniemelle. Joulukuussa charter-koneita tulee saman verran kuin viime vuonna, eli noin 400. Suurin osa koneista saapuu Iso-Britanniasta, muutama kone tulee Italiasta ja Espanjasta.

Kotimaan uutiset
Brittien joulusesonki
Pia Tuukkanen / Yle

Tämän sesongin ensimmäinen charter toi noin 180 brittiä, jotka viettävät viisi päivää Luostolla, Sodankylässä. Rovaniemen charter-kausi alkaa lauantaina, kun ensimmäiset päivämatkalaiset saapuvat. He tulevat myöskin Britanniasta.

Valtaosa joulukuun 400 tilauskoneesta lentää Rovaniemelle ja Kittilään. Ivaloon ja Enontekiölle tulee myös lentoja ja muutama kone laskeutuu Kuusamoon.

Brittituristi odottaa Lapin lomalta perinteisiä asioita.

- Eniten odotan Joulupukin tapaamista ja lunta. En ole koskaan nähnyt lunta, kertoo Iso-Britanniassa asuva pieni Kate-tyttö.

- Tuttavamme suosittelivat tätä nimenomaista matkaa. He olivat varanneet aiemmin Lapin loman perheilleen ja sanoivat, että tämä oli heidän paras lomansa, joten meidän odotuksemme ovat korkealla, kertoo erään brittiperheen isoäiti.

Joulukuun lopulla tilauslentoja alkaa tulla Venäjältä ja myöhemmin keväällä Lapin taivaalle tulevat israelilaiset tilauskoneet.

Lue seuraavaksi