1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi ymmällään: Kymmeniä kultaharkkoja varastettiin kalastajaveneestä Karibialla

Curacaon poliisi kertoi, että varkaat ovat saaneet saaliikseen 70 kultaharkkoa. Aluksen miehistö on Guyanasta, mutta jahdin ja kullan omistajaa poliisi ei paljastanut.

Ulkomaat

Varkaat ovat vieneet 70 kultaharkkoa kalastusveneestä Hollannin Antilleihin kuuluvassa Curacaossa. Paikallispoliisien mukaan kullan arvo on noin 11,5 miljoonaa dollaria eli noin 8,8 miljoonaa euroa.

Curacaon poliisin tiedottajan Reggie Hugginsin mukaan varkaat kävivät aluksen kapteenin kimppuun aamuvarhaisella. Kapteeni sekä valtaosa Summerbliss-aluksen miehistöstä on Guyanan kansalaisia. Poliisin mukaan kuusi varasta lastasi kullan kolmeen autoon ja ajoi tiehensä.

Poliisi ei ole saanut kiinni tekijöitä. Huggins kieltäytyi kertomasta, kuka aluksen omistaa tai mistä kulta on peräisin. Kulta painoi yhteensä 216 kiloa.

Uutistoimisto AP:n mukaan kalastusvene vaikuttaa epätodennäköiseltä paikalta kultaharkkojen kuljettamiseen, sillä alus on ruosteinen eikä siinä ole näkyviä turvatoimia. Yksi aluksen miehistöstä kertoi, että kulta oli tarkoitettu toimitettavaksi curacaolaiselle yritykselle, mutta tarkempia tietoja hän ei tiennyt. Miehistön jäsenen mukaan kenelläkään aluksen miehistöstä ei ollut aseita. Miehistön jäsenen mukaan kultaa on kuljetettu aluksessa aiemminkin.

Guyanan kulta- ja timanttikaivosjärjestön edustajan mukaan lailliset kuljetukset ovat yleensä tarkoin vartioituja, mutta kultaa salakuljetetaan usein verojen ja muiden maksujen välttämiseksi.

Edit. 30.11. klo 21.25: Uutistoimisto AP tarkensi kyseessä olevan kalastaja-aluksen, ei huvijahdin.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi