1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Wiesenthal-keskus kummastelee Salolaisen puheita

Kansanedustaja Pertti Salolaisen mukaan juutalaisten vaikutusvalta estää Yhdysvaltoja ottamasta neutraalia kantaa Israelin ja palestiinalaisten kiistassa.

Kotimaan uutiset
Pertti Salolainen.
Yle

Kansanedustaja Pertti Salolaisen (kok.) juutalaislausunto on aiheuttanut tuohtumusta natsirikollisia metsästävässä Simon Wiesenthal -järjestössä.

Salolainen sanoi Ylen aamu-tv:ssä perjantaina, että Yhdysvaltain on vaikea ottaa neutraalimpaa kantaa Israelin ja palestiinalaisten kiistassa, koska Yhdysvaltain juutalaisilla on paljon vaikutusvaltaa maan taloudessa ja tiedotusvälineissä.

Simon Wiesenthal -järjestön edustaja Mark Weitzman on lähettänyt Suomen Washingtonin suurlähettiläälle Ritva Koukku-Rondelle kirjeen, jossa se vaatii Suomea irtisanoutumaan Salolaisen puheista.

Weitzman kummastelee kirjeessään, että Suomen poliittisen eliitin keskeinen henkilö puhuu tällaisia. Vielä ihmeellisempänä hän pitää sitä, ettei Salolaisen lausuntoa ole kyseenalaistettu lainkaan Suomessa.

Lisäksi Weitzman kehottaa Suomen hallitusta ryhtymään toimiin Salolaisen siirtämiseksi pois kaikista virallisista asemista.

Lue seuraavaksi