Niinistö: Hallitus olisi kompastunut matalaan aitaan

Presidentti muistutti, että hallituksella on edessään paljon suurempiakin kysymyksiä kuin rahoitusmarkkinavero. Niinistö osoitti Tasavallan presidentin kyselytunnilla myös huolensa Suomen velkaantumisesta.

politiikka

Tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä kysyttiin Yle Radio 1:n Tasavallan presidentin kyselytunnilla, miltä hänestä kuulostavat Yle Uutisten tiedot, joiden mukaan hallitus olisi ollut vaarassa kaatua kiistaan rahoitusmarkkinaverosta.

- Jos tuossa on ollut vakavamminkin otettavissa olevaa hallituksen kaatumista, niin aika matalaan aitaan siinä olisi kompastuttu, Niinistö sanoi.

Presidentti muistutti, että hallituksella on edessään paljon isompiakin kysymyksiä.

- Joskus käy niinkin, että pienemmän puoleinen erimielisyys johtaa suurempaan yksimielisyyteen, kun tulee vakavimmat haasteet vastaan. Näin minä toivoisin.

Velkaantuminen huolestutti

Yhtenä kansalaisen esittämänä kysymyksenä Niinistöltä tiedusteltiin, pitäisikö julkisen talouden investoida nykyistä enemmän, jotta talouskasvua saataisiin vauhditettua.

- Suomikin on velkaantunut huolestuttavasti. Että onko siihen (elvytykseen) varaa vai ei? Tämä on vaikea yhtälö, Niinistö pyöritteli.

Presidentti huomautti, että vaikka investoinnit tuovat hyvää, ne myös maksavat paljon. Julkisessa taloudessa ei myöskään vuonna 2008 alkaneen romahduksen jälkeisen elvytyksen vuoksi ole paljoa pelivaraa.

Talouspolitiikan yleisenä ongelmana on Niinistön mukaan se, että hyvinä aikoina ei varauduta riittävästi tuleviin alamäkiin.

- Ja alamäessä me nyt olemme, Niinistö totesi.