1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osallistu

Petyitkö rahoitusmarkkinaverosta tehtyyn päätökseen?

Suomi jättäytyy pois rahoitusmarkkinaverosta. Päätös ei ollut hallitukselle helppo, ja asiasta perjantaina päättäneessä EU-ministerivaliokunnassa oli asiasta hyvin vastakkaisia näkemyksiä. Mille kannalle itse olisit päätynyt kiistassa? Mitkä olisivat osake- ja joukkovelkakirjakaupoista perittävän veron edut ja haitat?

Pääministeri Jyrki Katainen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ICT:n mahdollisuuksia Suomelle käsittelevässä seminaarissa Helsingissä 29. marraskuuta. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Yle Uutisten tietojen mukaan kiistat rahoitusmarkkinaverosta olivat vakavia, sillä pääministeri Jyrki Katainen (kok.) olisi väläyttänyt jopa uusien vaalien mahdollisuutta.

Veron valmisteluun osallistumista kannattivat SDP, vasemmistoliitto ja vihreät. Kristillisdemokraatit, kokoomus ja RKP puolestaan toivoivat, ettei Suomi osallistuisi veron valmisteluun.

Oliko mielestäsi kyse niin tärkeästä kysymyksestä, että uudet vaalit olisivat kannattaneet? Millaista kompromissia olisit itse ehdottanut hallitukselle kiistan ratkaisemiseksi ja uusien vaalien välttämiseksi?