1. yle.fi
  2. Uutiset

Näpistelyjä ja varkauksia ympäri Lappia

Viikonlopun aikana Lapissa on sattunut useampi varkaus.

omaisuusrikokset

Perjantai-iltana Rovaniemellä vanhempi mies jäi kiinni myymälävarkaudesta teollisuusalueella sijaitsevassa kaupassa. Mies oli piilottanut laukkuunsa kahvia ja pukenut hyllystä jalkaansa sukat. Hän oli ohittanut kassan maksamatta, mutta vartija sai kuitenkin miehen kiinni. Miehen hallusta löytyi teräase.

Miestä epäillään näpistyksestä sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Hän sai poliisilta sakkoja.

Niin ikään lauantaina Rovaniemellä tavattiin myymälävaras. Kyseessä oli Suomessa lomaileva henkilö. Hän jäi kiinni yrittäessään anastaa kosmetiikkatuotteita. Varas oli repinyt irti tuotteiden viivakoodit ja piilottanut ne vaatteisiinsa. Vartija otti näpistelijän kiinni kassalinjan jälkeen, ja tekijälle kirjoitettiin sakot.

Inarin Saariselällä anastettiin neljä matkalaukkua lauantaina aamupäivän aikana. Laukut olivat linja-autopysäkillä Saariseläntien varressa Suopunkitien risteyksen lähettyvillä. Niiden omistajat olivat menneet sisälle lämmittelemään, koska linja-auto, jonka piti saapua, olikin jäätynyt matkalle. Laukut olivat tien varressa useita tunteja.

Laukkujen sisällä oli pääasiassa vaatteita, mutta myös kannettava tietokone ja koruja. Havainnoista voi ilmoittaa Inarin poliisille numeroon 040 541 7864.

Kilpisjärveltä on varastettu lumilinko. Honda Hs 970 -merkkinen telavetoinen lumilinko on kadonnut lomakeskus Tundrean pihalta syyskuun lopun ja marraskuun viimeisen päivän välillä. Linko oli lukittuna kettingillä moottorikelkkaan.

Norjalaismies huomasi varkauden tullessaan vaunupaikalle marraskuun lopussa. Mahdolliset vihjeet voi ilmoittaa Peräpohjolan poliisilaitokselle.

Lue seuraavaksi