Itsenäisyyspäivän muistio

Torstaina 6.12. juhlitaan Suomen itsenäisyyttä 95. kerran. Juhlapäivä tuo muutoksia muun muassa julkisen liikenteen aikatauluihin ja kauppojen aukioloaikoihin.

Kotimaa
Kaksi kynttilää ja Suomen lippu.
Arja Lento / Yle

Kaukoliikenteen junat kulkevat itsenäisyyspäivänä sunnuntaiaikataulujen mukaisesti. Myös kaukoliikenteen linja-autojen aikatauluissa on itsenäisyyspäivänä poikkeuksia. Lisätietoja pyhäliikenteen aikatauluista saa VR:n (siirryt toiseen palveluun) ja Matkahuollon (siirryt toiseen palveluun)nettisivuilta.

VR:n lähiliikenteen junat liikennöivät itsenäisyyspäivänä sunnuntaiaikataulujen mukaisesti. Itsenäisyyspäivän aattona ne kulkevat perjantaiaikataulujen mukaisesti. Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä noudatetaan itsenäisyyspäivänä sunnuntaiaikatauluja. Helsingin keskustan raitio- ja bussilinjoilla on poikkeusreittejä.

Kaupat ovat itsenäisyyspäivänä pääosin kiinni, mutta pienet kaupat, haja-asutusalueiden päivittäistavarakaupat sekä huoltoasemien yhteydessä olevat alle 400 neliömetrin myymälät voivat olla halutessaan auki.

Postit ja Alkot ovat itsenäisyyspäivänä kiinni. Keskiviikkona itsenäisyyspäivän aattona sekä postit että Alkot ovat auki iltakuuteen asti.