1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Vihreiden Puoskari Helsingin valtuuston johtoon

Puolueet ovat jakaneet merkittävimmät paikat Helsingissä tulevalle valtuustokaudelle. Valtuuston johto säilyy vihreillä ja kaupunginhallitus pysyy totutusti kokoomuksen käsissä.

politiikka
Mari Puoskari.
Mari Puoskari.Vihreä liitto

Vihreät on valinnut Mari Puoskarin Helsingin valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi. Puoskari on valtuutettuna Helsingissä nyt kolmatta kautta ja toiminut muun muassa Vihreiden varapuheenjohtajana.

Valtuuston puheenjohtaja valittiin sunnuntaina ensimmäiseksi kahdeksi vuodeksi. Vihreät kuitenkin pysyy valtuuston johdossa koko neljä vuotta, mutta henkilö voi vaihtua.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajuus pysyy kokoomuksella. Nykyinen puheenjohtaja Risto Rautava kertoo, että sitä kuka kokoomuslaisista johtoon asettuu ei ole vielä päätetty. Kokoomus päättää puheenjohtajista ensi sunnuntaina.

Tärkeistä lautakunnissa kokoomuksella on jatkossakin mm. kaupunkisuunnittelu- kiinteistö- ja rakennuslautakuntien johtajuudet.

Vihreät puolestaan saavat mm. asunto- ja kulttuuri- ja kirjastolautaunnan, opetuslautakunnan sekä uuden varhaiskasvatuslautakunnan johtajuuden.

Kaupunginhallitukseen kokoomus saa 4,5 paikkaa, vihreät 4,5 SDP kolme, Vasemmistoliitto 1,5, Perussuomalaiset yhden ja keskusta puoli paikkaa. Kokoomus ja keskusta vaihtavat edustajaa valtuustokauden puolessa välissä samoin vihreät ja vasemmistoliitto.

Lue seuraavaksi