Marraskuu oli tavanomaista lauhempi

Korkein lämpötila, 9,4 astetta, mitattiin kuun puolivälissä Ahvenanmaan Jomalabyssä. Kylmintä oli Kittilän Pokassa, jossa mitattiin kuun viimeisenä päivänä pakkasta 30 astetta.

Kotimaa
Pajunkissoja marraskuussa Porvoossa.
Leuto syksy sai pajunkissat puhkeamaan marraskuussa Porvoossa.Patricia Gabriel-Robez / Lehtikuva

Marraskuu oli koko maassa tavanomaista lauhempi. Ilmatieteen laitoksen mukaan kuukauden keskilämpötila vaihteli etelä- ja länsirannikon kolmesta asteesta Luoteis-Lapin vajaaseen kolmeen pakkasasteeseen.

Maa-alueilla marraskuun korkein lämpötila mitattiin kuun puolivälissä Ahvenanmaan Jomalabyssä, ja se oli 9,4 astetta. Kylmintä oli Kittilän Pokassa, jossa mitattiin kuun viimeisenä päivänä pakkasta 30 astetta.

Marraskuun sademäärä jäi suuressa osassa maata tavanomaista niukemmaksi, kun määriä verrataan pitkäaikaiseen keskiarvoon. Pohjois-Lapissa ja suuressa osassa maan länsiosaa sademäärä oli alle 40 millimetriä, kun taas etelärannikolla ja suuressa osassa Etelä-Lappia satoi yli 70 millimetriä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta oli marraskuussa suurimmassa osassa maata tavanomaista vähemmän. Kuukauden suurin lumensyvyys, 46 senttimetriä, mitattiin Kittilän Kenttärovalla. Maan eteläosiin kertyi lunta paikoin yli 20 senttimetriä marraskuun viimeisenä päivänä riehuneessa lumimyräkässä.