Taiteen valtionpalkinto Heikki Salolle

Taiteen valtionpalkinnot Heikki Salolle, Piknik Frequencylle ja Saamelaistaiteen tukiyhdistykselle

kulttuuri
Heikki Salo
Heikki SaloVesa Moilanen / Lehtikuva

Tämän vuoden taiteen keskustoimikunnan myöntämät taiteen valtionpalkinnot on jaettu sanoittaja ja säveltäjä Heikki Salolle, Piknik Frequency ry:lle ja Saamelaistaiteen tukiyhdistys ry:lle. Palkinnot ovat suuruudeltaan 15 000 euroa. Palkinnot luovutti kulttuuriministeri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.

Sanoittaja ja säveltäjä Heikki Salo (s. 1957) nousi 1980 luvulla esiin Miljoonasade-yhtyeen solistina, tekstintekijänä ja säveltäjänä. Palkitsijat luonnehtivat Saloa monitahoisen ja tasokkaan tuotantonsa takia yhdeksi sukupolvensa keskeisimmäksi tekstintekijäksi. Tänä vuonna kymmenettä kertaa järjestetty Pikseliähky Festivaali on Piknik Frequency ry:n suurponnistus, joka on kasvanut pienestä tapahtumasta merkittäväksi kansainväliseksi festivaalisarjaksi ja yhteistyöverkostoksi.

Saamelaistaiteen tukiyhdistys, saameksi Sámedáidaga doarjjasearvi rs on järjestänyt vuodesta 1999 lähtien alkuperäiskansojen elokuvafestivaalia. Tällä Inarissa kaamoksen aikaan järjestettävällä festivaalilla nähdään saamelaisten ja muiden alkuperäiskansojen elokuvia.