Tutkimus: Miehen puoleensavetävyys kertoo hyvästä vastustuskyvystä

Turun yliopiston tutkimuksessa havaittiin myös, että alhainen rasvaprosentti lisää miehen puoleensavetävyyttä enemmän kuin maskuliinisuus.

terveys
Kaksi nuorta miestä juoksee.
Comstock

Turun yliopiston akatemiatutkija Markus Rantalan johtama tutkimusryhmä on havainnut yhteyden miehen rasvaprosentin, hyvän immuniteettikyvyn ja puoleensavetävyyden välillä.

Tutkimuksessa esimerkiksi pyydettiin naisia arvioimaan 74 nuoren miehen kasvojen ja vartalon puoleensavetävyyttä. Tulokset osoittivat, että miehen puoleensavetävyys kertoi hyvästä vastustuskyvystä.

Tutkimuksessa havaittiin myös yllättäen, että alhainen rasvaprosentti lisäsi miehen puoleensavetävyyttä voimakkaammin kuin maskuliinisuus. Perinteisesti on ajateltu, että naiset suosivat maskuliinisia miehiä, koska maskuliinisuus olisi osoitus miehen hyvistä geeneistä.

Maskuliinisuuden ja terveyden välillä ei kuitenkaan havaittu selkeää yhteyttä, kun taas rasvaprosentin ja terveyden välillä tällainen yhteys oli.

- Jos mies haluaa lisätä terveyttään ja puoleensavetävyyttään naisten silmissä, kannattaa pyrkiä pitämään rasvaprosentti alhaisena, akatemiatutkija Rantala sanoo.

Tutkimsartikkeli on juuri julkaistu biologian alan kansainvälisessä Proceedings of The Royal Society -julkaisussa.