Suuri sukkavyöry ilahduttaa merimiehiä

Kokkolan Merimieskirkon syksyinen sukkapyyntö kaikui vastaanottavaisille korville. Kymmenet käsityötaitoiset tarttuivat kutimiin ja valmistivat odotettua isomman kasan lämpimiä villasukkia merimiesten lämmikkeeksi.

ilmiöt
YLE / Anssi Leppänen

Suomen Merimieskirkko on muistanut merimiehiä joululahjoilla vuosikausia. Kokkolan Merimieskirkko päätti pari vuotta sitten pyytää lahjoituksia hiukan tavallista ponnekkaammin, jopa lehti-ilmoituksin. Kun myös puskaradio valjastettiin apuun, tulos oli viime vuonna mainio ja tänä vuonna loistava.

Viime vuonna villasukkia saapui kirkolle satakunta paria. Tänä vuonna kudonnaisia suorastaan vyöryi: yli 130 paria sukkia ja muutama lapaspari päälle.

- Haluan todella kiittää kaikkia yksityisiä ja ryhmiä, jotka sukkia ovat lahjoittaneet! Kiitos kovasti! Sukat menevät perille, saajat ovat kiitollisia ja varpaat pysyvät lämpiminä, kiittelee johtava satamakuraattori Anu-Maria Kangasvieri Kokkolan Merimieskirkosta.

Sukkia tuli monelta taholta, postissa jopa Paltamosta asti. Ison urakan teki vapaaehtoisryhmä Kälviältä. Lähimmäisen kamari on vuoden mittaan kutonut kunnioitettavat 53 paria villasukkia. Myös Kokkolan Eläkeläiset tempaisivat kiitettävästi.

Sukka tuo hymyn huulille

Sukat saavat suomalaiset ja ulkomaalaiset merimiehet, joiden laiva saapuu Kokkolan satamaan joulun alla. Anu-Maria Kangasvieri on paketteja viedessään tavannut paljon hymyileviä merimiehiä.

Kyllä se saa hymyn huulille. Kaikki ovat todella iloisia, kun saavat paketin.

Anu-Maria Kangasvieri, Kokkolan Merimieskirkko

- Kyllä se saa hymyn huulille. Kaikki ovat todella iloisia, kun saavat paketin. Osa osaa jo odottaa Merimieskirkon lahjaa, osalle paketti tulee yllätyksenä.

Merimiehet saavat sukkien lisäksi myös suklaata. Sukat on pakattu kankaiseen pussiin tai lahjapaperiin.

Kokkolan Merimieskirkon lisäksi paketteja lahjoitti Kokkolan Ruotsinkielisen seurakunnan merimieslähetys.

Suomen Merimieskirkko on lahjoittanut merimiehille villasukkia yli sadan vuoden ajan. Nyt on meneillään myös nykyaikainenVirtuaalisukkakeräys netissä. (siirryt toiseen palveluun)