Nightmare - Painajainen merellä on Salattujen elämien sivutarina

Nightmare – Painajainen merellä on Maikkarilla jo neljättätoista vuotta pyörineen, varhaisteinien suosiman tv-sarjan sivutuote. Tässä teinikauhuilussa vasta naimisiin menneet Peppi ja Sergei kutsuvat lähimmät ystävänsä risteilylle juhlistamaan tapahtumaa.

kulttuuri
Tähtiä.

Jo satamassa kaikki alkaa mennä pieleen. Yksi vieraista, Joonatan, on niin kännissä, ettei häntä tahdota päästää laivaan. Matkan alettua kaikki muuttuu yhä kaoottisemmaksi. Yksi ja toinen seurueen jäsenistä katoaa mystisellä tavalla, eikä kukaan laivalla tunnu tietävän, mitä heille on tapahtunut.

Tämän Salkkarit –elokuvan juuret yltävät loppuvuoteen 2011, jolloin netissä julkaistiin Tuuliranta –niminen Salkkarit sivutarina. Tuossa minikertomuksessa Pepin, Jirin, Heidin ja Joonatanin mökkireissu sai karmivia piirteitä jonkun ryhtyessä vainoamaan nuoria. Tuuliranta keräsi verkossa liki 2 miljonaa katselukertaa, joten ei ihme, että samaa menestystä on lähdetty hakemaan isolta kankaalta. Noihin huimiin lukuihin tämä samaa perusideaa kierrättävä elokuva tuskin kuitenkaan pääsee.

Painajainen merellä on nimittäin melkoisen kolho elokuva ja sitäkin kolhompi jännityselokuva. Tarinaltaan elokuva on melkoisen kömpelö ja jännitystä siihen ei ole saatu kuin nimeksi. Jännityskohtausten kuvaamista kahdella, kolmella, kaukaa otetulla kuvalla voi tietenkin puolustella sillä, että elokuva on tehty 12-vuotiaita silmälläpitäen. Toisaalta, samat 12-vuotiaat käyvät katsomassa hienosti tehtyjä ja oikeasti jännittäviä twilighteja, nälkäpelejä sun muita. Joten tuskin olen ainoa, joka ihmettelee elokuvan televisiomaista visuaalista otetta. Nuoret näyttelijät tekevät mitä voivat hahmoista, joista sarjaa tuntematon ei tahdo saada otetta.

Jos Painajainen merellä olisi tehty enemmän kieli poskella, niin siitä voisi nautiskella jonkinlaisella kaikkuna asteikolla. Kun lopputulos kuitenkin on varsin vakavamielinen ja vähän puolivillaisen oloinen, niin ei tätä voi katsella kuin suu hämmästyksestä ymmyrkäisenä.