Enkelten siivu on hyväntuulinen työläiskomedia

Juuri isäksi tullut glasgowlainen pikkurikollinen, Robbie, on jälleen kerran päätynyt oikeuden eteen ja tuomittu yhdyskuntapalveluun. Pientä hanttapulien ryhmää vetää ystävällinen, whiskystä pitävä Harry, joka vie joukkionsa tutustumiskäynnille läheiseen tislaamoon.

kulttuuri
Tähtiä.

Matkan aikana Robbie huomaa omaavansa tarkan makuaistin ja saa kuulla huutokaupasta, jossa on myynnissä tynnyrillinen erittäin harvinaisinta ja arvokasta whiskyä. Robbie haistaa tynnyrissä muhivan mahdollisuuden ja päättää yhdessä kumppaniensa kanssa siirtää sen sisällön parempaan talteen.

Sosiaalisia ja moraalisia teemoja elokuvissaan yleensä käsittelevä Ken Loach näyttää Enkelten siivussa vaihteeksi viihteellisempää puoltaan. Ei Loach tässä hyvän tuulen työläiskomediassakaan kuitenkaan unohda sosiaalista omaatuntoaan. Tarinan taustalla kummittelee koko ajan Britanniassakin jatkuvasti kasvava työttömyys ja huoli siitä, että köyhyys tuntuu olevan yhä periytyvämpää.

Enkelten siivun sekalainen hulttiojoukko on sitä elokuvallisen riemastuttavaa sorttia. He ovat kaikki viinaanmeneviä, mutta sydämeltään puhtaita veijareita. Nelikkoa vastassa ovat - yhteiskunnan lisäksi - snobit whiskyihmiset, jotka hekin, tarpeen niin vaatiessa, ovat valmiita pikkuvilppiin, kunhan kiinnijäämisen mahdollisuus vain minimoidaan.

Tämän hyväntuulisen, sosiaalisen omantunnon omaavan pikkukomedian viehätys piilee paljolti sen verevissä henkilöissä ja tietenkin heitä esittävissä näyttelijöissä.

Elokuvan pääosaa Robbiea esittää jalkapallokentän laidalta elokuvatähdeksi löydetty Paul Brannigan. 25-vuotias Brannigan näyttelee paljolti itseään. Hänen molemmat vanhempansa ovat heroinisteja. Brannigan itse on sekoillut huumeiden kanssa pienestä pitäen ja hänet tuomittiin 16-vuotiaana vankilaan osallistutumisesta ampumistapaukseen. Näyttelijänkykyjä omaava Brannigan on Enkelten siivun jälkeen ehtinyt tehdä jo toisenkin elokuvan, tieteistarinan Under The Skin'in, jossa hänen vastanäyttelijänään oli Scarlett Johansson. Siinä todellinen hyvän olon tarina.