Sammy Babitzinille kirjoitettu muistolaulu vihdoinkin julki

Daa-da Daa-da -hitin edesmenneelle Sammy Babitzinille kirjoittanut Kari Kuuva julkaisee Tankki täynnä unelmia -nimisen muistolaulun pantattuaan sitä 40 vuotta.

kulttuuri
Kari Kuuva
Antero Tenhunen / Yle

Kari Kuuva on kirjoittanut uransa varrella runsaasti hittejä Suomen eturivin artisteille sekä myös itselleen.

Sammy Babitzinille vuonna 1972 kirjoitettu Syksyn sävel -voittajasävelmä_ Daa-da Daa-da_ on yksi suurimmista.

Sammy kuoli kesken uran nousukiidon auto-onnettomuudessa vuonna 1973. Se mursi myös Kari Kuuvan, joka kirjoitti surutyönään kappaleen Tankki täynnä unelmia.

- Kappaletta ei ole levytetty aiemmin, koska tuohon aikaan tämänkaltaisten muistolaulujen julkaisemista ei pidetty sopivana, kertoo Kuuva tiedotteessaan.

Yli 20 vuoden tauko levytyksissä

Laulu on näkemässä päivänvalon nyt 40 vuotta myöhemmin, sillä tammikuussa Kuuva julkaisee uuden albumin. Se on mieheltä uusi studioalbumi peräti 22 vuoden tauon jälkeen. Albumi on nimetty ytimekkäästi Kari Kuuva. Levyn julkaisee Unja Records.

Levyllä on myös 2000-luvulla syntyneitä uusia iskelmiä ja myös country-kappaleita. Kuuvan mukaan nyt levytetyt laulut tuntuvat sopivan paremmin hänelle itselleen kuin muille.

Levyltä löytyy myös toinen varhaisempi laulu nimeltään Tatuoitu perhonen _vuodelta 2002, _jonka tunnelmaan vaikutti Karin perheystävän Armi Aavikon poismenon aiheuttama järkytys.

Hausjärven Oitissa Etelä-Hämeessä asuva Kari Kuuva tunnetaan omista menestyskappaleista kuten Tango Pelargonia, Pikku Nina, Lärvätsalo Go Go ja Asfalttia ja sementtiä.

Hänen laulujaan ovat laulaneet muun muassa Frederik, Danny, Kari Tapio, Matti Esko, Virve Rosti ja Ritva Oksanen.

Viime vuodet Kari on viettänyt hiljaiseloa sävellys- ja sanoitustyöhön keskittyen.