Gospelin voimalla Euroviisuihin?

Kokkolalainen gospel-bändi Great Wide North on selvittänyt tiensä Uuden Musiikin Kilpailuun. Yhtye kilpailee 12 muun artistin kanssa siitä, kuka edustaa Suomea Euroviisuissa Malmössä toukokuussa 2013. Neljän veljeksen kokoonpano kisaa UMK:ssa voitto vahvasti mielessä.

Uuden Musiikin Kilpailu
Kokkolalainen gospel-yhtye.
Great Wide North yhtye on yhtä kuin neljä Kiviniemen veljestä.anatom.fi/Yle Kuvapalvelu

Yhtye on onnistunut niittämään mainetta jo gospelin SM-kisoissa, joista irtosi tänä vuonna voitto. Veljessarjan vanhin, Kaj Kiviniemi vahvistaa, että joukolla on toki kristillinen vakaumus.

- Mutta musiikki ei ole suunnattu pienelle ryhmälle, vaan laajemmalle joukolle, vahvistaa Kaj Kiviniemi.

Vaikutteita veljesryhmä on imenyt ainakin Yhdysvalloista. Tähän mennessä yhtyeen suurin keikkaesiintyminen tapahtui Turussa marraskuun Maata näkyvissä -festivaaleilla, joka on Euroopan suurin kristillinen nuorisotapahtuma.

Harjoituskuviot ovat vähintäänkin vaikeat, sillä yksi yhtyeen neljästä jäsenestä asuu Ruotsissa. Ongelmaan on keksitty kohtuullisen toimiva kuvio.

Me kolme treenataan täällä Kokkolassa ja lähetään sitten treeninauha veljelle Ruotsiin.

- Me kolme treenataan täällä Kokkolassa ja lähetään sitten treeninauha veljelle Ruotsiin. Sen tahdissa voi ainakin jonkin verran yrittää harjoitella, naurahtaa Kaj Kiviniemi.

Vuonna 2009 perustettu yhtye on julkaissut myös yhden sinkun. Uuden Musiikin Kilpailuun on lähdetty takki avonaisena ja suurin odotuksin. Kilpailukappaleen nimi on Flags.

- Voitto mielessä, tietenkin, heittää Kaj Kiviniemi.

Ylen Uuden Musiikin Kilpailu käynnistyy 27.12. Yle TV2:ssa ja kilpailua käydään torstaisin. Kisaajien finaalitaisto nähdään 9. helmikuuta.