1. yle.fi
  2. Uutiset

Asehotelli ei innosta Reserviläisliittoa

Reserviläisliiton puheenjohtaja Markku Pakkanen tyrmää kaikenlaiset kaavailut aseiden keskitetystä säilyttämisestä. Sisäministeriön työryhmä ehdottaa yhdeksi vaihtoehdoksi aseiden säilyttämiselle asehotellia.

Kotimaan uutiset
aseita
Simo Kymäläinen / Yle

Reserviläisliiton puheenjohtaja Markku Pakkanen uskoo suunniteltujen uusien aselain kiristysten saavan pääosin hyväksynnän liiton jäsenten piirissä.

Sisäministeriön työryhmän esitys kiristäisi muun muassa vaatimuksia aseiden säilyttämisestä. Mikäli ehdotus toteutuu esimerkiksi useamman kuin viiden tai erittäin vaarallisten aseiden omistaja joutunee hankkimaan hyväksytyn turvakaapin tai säilyttämään aseita viranomaisten hyväksymässä asehotellissa.

Pakkasen mukaan säilytyksen osalta uusienkaan ehtojen täyttämisessä tuskin tulee ongelmaa.

Jäsenistöllä on jo nyt hyvin pitkälle asialliset lukittavat asekaapit.

Markku Pakkanen

- Jäsenistöllä on jo nyt hyvin pitkälle asialliset lukittavat asekaapit, Pakkanen sanoo.

Sen sijaan kaikenlaiset ehdotukset aseiden keskitettyyn säilyttämiseen Pakkanen tyrmää. Iso asevarasto on Pakkasen mukaan aina houkuttelevampi kohde aseista kiinnostuneille rikollisille kuin kodit, joissa säilytetään yksittäisiä aseita.

Pakkasen mukaan perusperiaatteen täytyy olla sellainen, että se jolla on lupa aseen hallussapitoon vastaa myös sen turvallisesta säilyttämisestä.

- Minun mielestä ase pitää olla aseluvan haltijalla lukitusti ja asiallisesti säilytettynä. Vain se kenellä lupa on tietää kuinka aseita käsitellään turvallisesti, Pakkanen sanoo.

Lue seuraavaksi