Nancy Huston palkittiin vuoden huonoimman seksikohtauksen kirjoittamisesta

Kyseenalaisen kunnianosoituksen toi kirja, joka kertoo valokuvia kesken rakastelun ottavasta valokuvaajasta.

kulttuuri

Sekä synnyinmaassaan Kanadassa että nykyisessä kotimaassaan Ranskassa useilla palkinnoilla palkittu kirjailija Nancy Huston on saanut kokoelmiinsa uuden huomionosoituksen. Huston palkittiin tiistaina englantilaisen Literary Review -lehden vuosittain jakamalla "huonoin kirjallinen seksikohtaus" -palkinnolla.

Huston sai kyseenalaisen kunnianosoituksen kirjastaan Infrared, joka kertoo valokuvia kesken rakastelun ottavasta valokuvaajasta. Palkintoperusteluissa huomioitiin erityisesti pitkä kuvailu, joka huipentuu "aaltoilevaan tilaan".

Huston ei ollut noutamassa palkintoa, mutta toivoi lähettämässään viestissä palkinnon innostavan tuhansia brittinaisia ottamaan kumppaneistaan lähikuvia kesken rakastelun.

Vuodesta 1993 alkaen jaetun palkinnon ovat aiemmin saaneet muun muassa Sebastian Faulks, Norman Mailer ja John Updike. Updike sai kirjoittamiensa huonojen seksikohtausten ansiosta vuonna 2008 elämäntyöpalkinnon. Naiskirjailijat ovat saaneet palkinnon vain harvoin. Huston on vasta kolmas huomionosoituksen saanut vain nainen.

Lähteet: AP