Tuntematon sotilas aiheutti palauteryöpyn

Elokuvan esittämisaikaa on kommentoitu Yle Uutisten Suora linja -sivustolla lähes kaksisataa kertaa.

kulttuuri

Kiista klassikkoelokuva Tuntemattoman sotilaan esittämisajasta itsenäisyyspäivänä on saanut aikaan palauteryöpyn.

Yle Uutisten Suora linja -sivustolla elokuvan esittämisestä on keskusteltu vilkkaasti ja aihetta on kommentoitu lähes 200 kertaa. Myös Yle Uutisten Facebook-sivuilla aihetta on kommentoitu lähes sata kertaa.

Poster for the movie The Unknown Soldier
ElokuvajulisteYle

Yleisradion ohjelmapalautteeseen on myös lähetetty paljon palautetta.

- Palautetta on tullut puolesta ja vastaan, enemmän puolesta. Palautteissa on haluttu, että elokuva esitetään päiväsaikaan. Elokuvan esittämisajan siirtämisen haittoja on perusteltu sillä, että elokuva menisi Linnan juhlien esittämisen kanssa päällekäin, sanoo Yleisradiosta ohjelmapäivystäjä Pirjo Kujala.

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus Meku sanoi tiistaina, että Tuntematon sotilas -elokuva pitäisi esittää vasta ilta-aikaan. Elokuvan ikäraja on 12, eikä sitä saisi Mekun mukaan esittää ennen kello 17:ää. Tv-ohjelmien luokittelu kuuluu vuoden alusta voimaan astuneen lain mukaisesti kuvaohjelmaluokittelijoille, joita työskentelee muun muassa tv-yhtiöissä.

Yle päättikin keskiviikkona muuttaa Tuntemattoman sotilaan esittämisajankohtaa alkuperäisestä. Elokuva esitetään Yle Teema -kanavalla kello 17. TV1:ssä nähdään Tuntemattoman tilalla mm. Radion Sinfoniaorkesterin konsertti.