yle.fi-etusivu

Itsenäisyyden kunniaksi 612 kahvakuulan nostoa

Kotkalaiset kahvakuulaharrastajat ovat mukana kunnioittamassa Suomen Itsenäisyyspäivää lajinsa parissa. Torstaina järjestettävässä tapahtumassa he tekevät toistoja 612 kertaa. Osallistumismaksuista saatava tuotto menee sotaveteraaneille.

Kotimaa
Kahvakuulia.
Yle

Viime vuonna osa Suomen kahvakuulaharrastajista järjesti Itsenäisyyspäivänä tempauksen, jolla kerättiin rahaa sotaveteraaneille. Kahvakuulaa nostettiin 612 kertaa Itsenäisyyspäivän päivämäärän mukaan.

Myös tänä vuonna harrastajat haluavat kunnioittaa Suomen Itsenäisyyspäivää lajinsa parissa. Mukana on muun muassa kotkalainen Defendo Kotka ry.

- Viime vuonna valkeakoskelaiset harrastajat haastoivat meidät mukaan ja haluamme jatkaa hienoa perinnettä myös tänä vuonna. Viime vuonna meillä Kotkassa oli mukana parikymmentä harrastajaa, tänä vuonna yritämme saada paikalle vielä enemmän väkeä, kertoo ohjaaja Lari Kaurala Defendosta.

Tapahtuma alkaa kello 13 seuran salilla ja on kaikille avoin. Tapahtuman osallistumismaksusta kertyvä summa lahjoitetaan sotaveteraaneille.

Saadaan osallistujille hyvä mieli ja mahdollisuus viettää Itsenäisyyspäivää hieman erilaisella tavalla. Saa hikoilla hyvän asian puolesta.

Lari Kaurala

Kaurala lupaa, että jos paikalle tulee ensikertalainen, hänelle valitaan kevyt kuula ja liikkeeksi otetaan sellainen, joka on mahdollista tehdä 612 kertaa.

- Jos liikkeitä ei halua tehdä kahvakuulalla, mikä tahansa liike kelpaa. Ajatus on kaikista tärkein. Eli saadaan osallistujille hyvä mieli ja mahdollisuus viettää Itsenäisyyspäivää hieman erilaisella tavalla. Saa hikoilla hyvän asian puolesta.

"Kahvakuula sopii kiireiselle"

Kahvakuula tuli suomeen muutama vuosi sitten. Kotkassa toiminta on aktiivista ja Defendon treeneissä käy vähintään kerran viikossa jopa 80 harrastajaa.

- Alussa kahvakuula miellettiin karjujen treeneiksi, mutta onneksi naiset ovat löytäneet harrastuksen. Tuntuu, että kahvakuula onkin nykyään profiloitunut enemmän naisten lajiksi. Meillä kaksi kolmasosaa on naisia, kertoo Lari Kaurala.

- Harjoitukset ovat reippaita ja hyvinkin toiminnallisia. Vaikka ne kulkevat kahvakuulatreenien nimellä, niin välillä pyöritellään tai lyödään lekalla rekan rengasta.

Lari Kauralan mukaan kahvakuula on tehokas ja monipuolinen treenimuoto, jossa koko keho saa töitä.

- Sopii kiireiselle ihmiselle, koska tehokkaan treenin saa lyhyemmässäkin ajassa. Lisäksi kahvakuulaa voi harrastaa pienessäkin yksiössä, se ei vaadi suurta tilaa. Ja väline on helppo kuljettaa mukana.

Lari Kaurala muistuttaa, että mikäli haluaa harrastaa kotona, alkuopetus kannattaisi kuitenkin hakea ohjatulta tunnilta.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Seksuaalirikokset

Mummon miesystävä käytti Helenaa hyväkseen kuusivuotiaaksi saakka

180 astetta: “Tanakat miehet oikeudessa vaativat, että 10-vuotiaan olisi pitänyt osata vastustella hyväksikäyttäjäänsä”

Tehtävänä tulevaisuus

Goodbye, kuukkelimetsä!

Hakkuukiistat palasivat Suomeen, kun biotalous jauhaa puuta rahaksi

Seksuaalinen häirintä

Seksuaalinen häirintä halutaan tuoda puitavaksi eduskunnan suureen saliin

Myanmar/Burma

Rauhannobelistin johtama Myanmar sai rumat kasvot

Essee: Miksi Suomi avasi lähetystön maahan, jota syytetään rotuerottelusta?